Harry Styles, Sam Fender şi Little Simz sunt printre artiştii care concurează pentru Mercury Prize din acest an, unul dintre cele mai prestigioase premii ale muzicii britanice, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recunoscând cel mai bun album britanic sau irlandez din ultimele 12 luni, Mercury Prize a fost câştigat anterior de trupe precum Pulp, Skepta şi PJ Harvey.

Zece dintre albumele preselectate din acest an provin de la nominalizări pentru prima dată.

Printre aceştia se numără artistul pop Self Esteem şi cântăreaţa de folk Gwenno, al cărui album „Tresor” este cântat mai ales în celtică.

Alţi nominalizaţi sunt duo-ul indie Wet Leg, trupa de fete post-metal Nova Twins şi muzicianul de jazz Fergus McCreadie.

McCreadie a declarat pentru BBC 6 Music: „Este grozav să faci parte din asta pentru muzica scoţiană, să ai această recunoaştere şi sperăm că poate încuraja muzicienii din Scoţia”.

„Harry's House” al lui Harry Styles este cel mai de succes album comercial de pe listă, care a stagnat şase din ultimele nouă săptămâni pe primul loc.

Albumul „Seventeen Going Under” al lui Sam Fender este un alt succes, care abordează viaţa, moartea, traumele familiale şi privarea socială din nord-estul Angliei.

Artista Little Simz a mai fost nominalizată anterior pentru albumul ei din 2019, „Grey Area”.

Chitaristul Bernard Butler, care a câştigat al doilea Mercury Prize cu Suede în 1993, revine şi el, de data aceasta pentru colaborarea sa cu actriţa Jessie Buckley, mai cunoscută pentru rolurile din „Chernobyl”, „Wild Rose” şi „The Lost Daughter” (pentru care a primit o nominalizare la Oscar).

Lista scurtă este completată de Yard Act din Leeds, cântăreaţa de soul din sudul Londrei Joy Crookes şi rapperul Kojey Radical.

Spre deosebire de Brit Awards, care recunosc succesul comercial, Mercury Prize recompensează realizările artistice. 

Ceremonia Mercury Prize va avea loc pe 8 septembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.