Cântăreţul Mory Kanté, care a ajutat la popularizarea muzicii africane cu piese precum „Yéké Yéké”, a murit în Guineea la vârsta de 70 de ani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kanté a murit pe 22 mai, într-un spital din capitala Conakry, a anunţat fiului lui, care a precizat că decesul a survenit din cauza unor afecţiuni netratate.

„El era bolnav cronic şi deseori mergea în Franţa pentru tratament, dar nu a mai fost posibil din cauza coronavirusului. Am văzut cum starea lui s-a deteriorat rapid, dar chiar şi aşa am fost suprins pentru că a trecut prin mai greu înainte”, a mai spus fiul artistului.

Era cunoscut ca interpret de kora (harpă vest-africană), melodia lui „Yéké Yéké” a devenit un hit în anii 1980, fiind deseori remixată.

Omagii i-au fost aduse pe reţelele de socializare, vineri, inclusiv din partea artistului senegalez Youssou N'Dour, care a spus despre Kanté că era „un baobab al culturii africane”.

Preşedintele Guineei, Alpha Condé, a scris pe Twitter: „Cultura africană este în doliu”. El i-a mulţumit lui Kanté pentru creaţiile lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.