Designerul vestimentar Carmen Emanuela Popa va prezenta colecţia toamnă-iarnă „Il Lamento” în cadrul London Fashion Week, care se va desfăşura online în perioada 19 - 23 februarie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este a doua participare a artistei, după selectarea colecţiei „Ancient Dream”, în septembrie 2020, tot în cadrul London Fashion Week, participare în urma căreia a fost comparată de presa franceză cu reputatul designer britanic Alexander McQueen.

Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, cu un masterat în Strategii de Modă şi Costum (Departamentul Fashion Design). În prezent, este doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi, în domeniul Arte Vizuale, secţia Modă, cu o temă ce abordează migrarea simbolisticii obiectului vestimentar către obiectul de artă contemporană. A avut numeroase participări în expoziţii şi proiecte internaţionale cu teme care dezbat problematicile existenţiale ale fiinţei umane şi este cunoscută ca o artistă „anti-sistem” care militează pentru pace şi pentru dialogul intercultural multidisciplinar în contextul artelor şi design-ului contemporan.

London Fashion Week reuneşte designeri, critici şi jurnalişti de modă din întreaga lume şi reprezintă cel mai amplu eveniment din industria modei din Marea Britanie, fiind unul dintre cele patru mari festivaluri de modă din lume (BIG FOUR), alături de Paris, New York şi Milano.

Institutul Cultural Român de la Londra este partener permanent al designerilor români şi îşi propune să ajute la promovarea designului românesc pe piaţa britanică. În marja London Fashion Week, care oferă o platformă de expunere excelentă, ICR Londra va difuza, pe 22 februarie 2021, un portret al designerului român care s-a remarcat pe plan internaţional în domeniul modei conceptuale şi de avangardă. Filmul va include o prezentare a lui Carmen Emanuela Popa, precum şi imagini şi clipuri cu colecţiile acesteia.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.