Miţa Biciclista, Rică, fante de Obor, şi Coana Chiriţa se numără printre statuile vivante prezentate în nocturnă, la Casa Filipescu Cesianu, joi noaptea, de la ora 20.00. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internaţional de Statui Vivante, care se desfăşoară în două parcuri din Bucureşti, Crângaşi şi Al.I. Cuza, în perioada 17 - 20 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta a festivalului va avea loc în perioada 17-18 Iunie, în Parcul Crângaşi, iar în zilele de 19 şi 20 iunie în Parcul Al. I Cuza. Anul aceasta, FISV stă sub semnul lui Brâncuşi. În festival, vor fi două statui vivante care-l reprezintă pe sculptor în atelierul din Paris şi ”Rugăciunea”, una dintre celebrele sale statui, publicul putând admira şi o expoziţie itinerantă de modă creată în stilul Brâncuşi şi purtată de un grup de elevi bucureşteni.

Teatrul Masca a creat nu mai puţin de 40 de statui în afara celor care se regăsesc în spectacolele care nu vor participa la festival. Publicul îi va vedea pe Îngerul negru, Ofelia, Miţa Biciclista, Pălărierul Auriu, Japonezele, Frida Khalo, Ţiganca, Rică, fante de Obor, Balerina, Soldaţii de teracotă şi Coana Chiriţa. 

”Vom extinde această ediţie în două dintre cele mai interesante parcuri ale Capitalei, Crângaşi şi Alexandru Ioan Cuza, vom realiza o noapte a statuilor vivante la Casa Cesianu (Calea Victoriei) şi vom face, tot cu ajutorul unora dintre statuile noastre, o reclamă cât se poate de activă, cu două zile înainte de începerea efectivă a festivalului, în foarte multe spaţii din Bucureşti. Am invitat din străinătate să ni se alăture 20 de creatori de statui vivante foarte apreciaţi în ţările lor şi cu multe succese în palmares la diversele concursuri din Europa şi din lume. Aşa cum arată, FISV la această ediţie se arată a fi o manifestare puternică şi care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureştii se număra printre puţinele capitale din lume în care statuia vivanta are un astfel de eveniment”, au spus reprezentanţii teatrului.

Teatrul Masca va prezenta şi două spectacole absolut speciale, realizate în tehnica statuii vivante, spectacole care definesc unicitatea stilului Masca, ”Zidul” şi ”Arca lui Lenin”.

”Constantin Brâncuşi”, la Festivalul de Statui Vivante (foto: masca.ro)
”Constantin Brâncuşi”, la Festivalul de Statui Vivante (foto: masca.ro)

Statuile vivante invitate din străinătate vor veni din Germania, Marea Britanie, Israel, Olanda, Portugalia, Spania, Anglia, Bulgaria şi Macedonia.

Noutatea absolută a festivalului din acest an este că o parte din statuile vivante vor fi realizate de actori tineri, care au absolvit facultăţi de profil în urmă cu un an sau doi şi care au participat la un casting realizat de Teatrul Masca în acest scop.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante susţine programul Bucureşti 2021 - oraş candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. 

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante a avut loc în anul 2011 şi i-a avut ca invitaţi pe Silence Teatro (Italia), Shadows (România) şi Teatrul Akt (Polonia). Atunci, peste 60 de statui au transformat aleile Herăstrăul în ”La Rambla Bucureştiului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.