Actorul Michel Robin, cunoscut din "Amélie", a murit la vârsta de 90 de ani ca urmare a infectării cu coronavirus, a anunţat Teatrul de Comedie Franceză al cărui societar era, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michel Robin a debutat în teatru la Roger Planchon. Din 1958 până în 1964 a jucat în 17 spectacole, dintre care "Les Trois Mousquetaires", "George Dandin", "Les Âmes mortes". 

În cariera sa teatrală, în afara Comédie-Française, a apărut în spectacole precum "Les Oiseaux" de Aristofan la Théâtre Renaud-Barrault, "Le Balcon" de Jean Genet la Odéon, "La Nuit des rois" de Shakespeare la Théâtre de Chaillot, "La Folle de Chaillot" de Jean Giraudoux la Nantes.

În 1990, a primit premiul Molière pentru cel mai bun rol secundar în "La Traversée de l'hiver" de Yasmina Reza, spectacol pus în scenă de Patrice Kerbrat.

În cinema, a lucrat cu Goretta, Zulawski, Doillon, Lang sau Costa-Gavras. A obţinut în 1979 Marele premiu de interpretare al juriului la Festivalul de la Locarno pentru "Les Petites Fugues" de Yves Yersin.

A apărut în "Merci pour le chocolat", realizat de Claude Chabrol, "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" şi "Un long dimanche de fiançailles" de Jean-Pierre Jeunet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.