Maşina primită de prinţesa Diana din partea prinţului Charles drept cadou de logodnă a fost vândută la o licitaţie pentru mai mult de 52.000 de lire sterline, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Automobilul, un Ford Escort Ghia din 1981, a fost vândut cu aproximativ 22.000 de lire sterline mai mult decât era aşteptat.

Estimarea casei de licitaţii era de 30.000 - 40.000 de lire sterline. Cu taxele adăugate, preţul de vânzare a fost de 52.640 de lire sterline.

Prinţesa Diana a primit maşina în mai 1981, cu două luni înainte ca cei doi să se căsătorească, potrivit casei de licitaţii Reeman Dansie. Ea a condus maşina până în august 1982.

Automobilul, care nu mai fusese văzut în public de 20 de ani, a fost vândut marţi cu numărul de înmatriculare, vopseaua şi radioul originale. Indicatorul de viteză arată 83.000 de mile.

„Fordul a fost mijlocul de transport personal al prinţesei Diana în prima parte şi cea mai fericită a relaţiei ei cu prinţul de Wales şi există multe fotografii în care apare conducându-l şi chiar privindu-l din maşină pe prinţ jucând polo”, a transmis casa de licitaţii. 

Vânzătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este o femeie care a fost mare admiratoare a prinţesei Diana şi care a ţinut secretă originea maşinii chiar faţă de prietenii ei.

Fordul a fost vândut având pe capotă o broască argintie, copie a unui cadou primit de Diana din partea surorii ei, Sarah Spencer.

Nu este prima dată când un vehicul care a aparţinut prinţesei a fost vândut pentru o sumă impresionantă. Anul trecut, un Audi decapotabil a fost adjudecat contra sumei de 58.000 de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.