Marşul Bucharest Pride 2019 are loc, astăzi, pe Calea Victoriei, membrii comunităţii LGBTQIA+ din Bucureşti şi din ţară fiind aşteptaţi în stradă pentru a cere drepturi egale. Începând cu ora 17.30, în zonă vor fi restricţii de trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marşul Bucharest Pride va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, pe Calea Victoriei.

Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Bucharest Pride 2019, organizat de Asociaţia ACCEPT.

Potrivit Brigăzii Rutiere, manifestarea se va desfăşura între orele 14.00 şi 20.30. Astfel, între orele 14.00-17.30 va avea loc pregătirea autovehiculelor pentru paradă, în parcarea de deasupra Pasajului Victoriei (parcarea TNT), iar participanţii sunt aşteptaţi să se adune, între orele 17.00-18.00, în Piaţa Victoriei, pe trotuarele adiacente de pe Calea Victoriei (stânga şi dreapta).

Ca urmare, începând cu ora 17.30, se va restricţiona traficul pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Str. Frumoasă.

Marşul propriu-zis va avea loc între orele 18.00-19.00, marş pe traseul: locul de adunare menţionat - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta – Piaţa Universităţii, zona statui punct final. Ulterior, vor fi discursuri şi se vor distribui materiale informative.

În cadrul festivalului sunt programate 40 de evenimente - spectacole de teatru, petreceri, proiecţii de filme cu tematică LGBTQIA+ şi multe evenimente care îşi propun să prezinte viaţa şi interesele culturale ale comunităţii din România.

În premieră, la ediţie aniversară, Bucharest Pride include evenimente din cadrul Sezonului Franţa-România: DJ şi trupe franceze, filme franceze cu tematică LGBTQIA+. Cinci platforme cu DJ vor fi elemente centrale la marşul de anul acesta - Eugen Rădescu, DJ Reno, Lili Putana şi DJ Little - cu trei mai multe faţă de evenimentul de anul trecut.

"Bucharest Pride 2019 este manifestul pentru vizibilitate şi solidaritate al comunităţii LGBTQIA+. În momentul de faţă românii nu îşi dau seama că au măcar o persoană LGBTQIA+ în viaţa lor. Facem parte din familii, avem colegi de serviciu, suntem beneficiari ai serviciilor de sănătate şi educaţie din România”, a declarat Patrick Brăila, copreşedinte al Asociaţiei Accept.

Potrivit directorului executiv al asociaţiei, Teodora Roseti, Bucharest Pride rămâne un marş pentru egalitate. "Cuplurile din comunitate sunt în continuare lipsite de protecţie juridică, în ciuda faptului că anul trecut Curtea Constituţională a României a confirmat dreptul lor la viaţă privată şi de familie. Legiuitorii afirmă, în mod fals, prin vocea Parlamentului sau a Guvernului, că nu există o nevoie socială pentru reglementarea parteneriatului civil. Aşteptăm în stradă miile de familii LGBTQIA+ din Bucureşti şi din ţară, ca să cerem împreună drepturi egale", spune Roseti.

Marşul Bucharest Pride este dedicat anul acesta atât comunităţii LGBTQIA+, cât şi aliaţilor care au susţinut lupta împotriva referendumulului pentru redefinirea familiei în Constituţie din 7-8 octombrie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.