Artista Margareta Pâslaru a lansat, joi, albumul „Providenţa”, o colecţie de 25 de compoziţii care marchează 60 de ani de carieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul conţine şi numeroase colaborări, despre care Margareta Pâslaru spune că „fiecare are o poveste ce trebuie descoperită de ascultători”.

În plus, pentru prima dată, ea a înregistrat prima sa compoziţie în stil lăutăresc, dedicată lui Fărâmiţă Lambru. Pe toate le iubeşte la fel de mult, a spus artista, toate fiind „compoziţii izvorâte din preaplinul frământărilor”.

Versurile unora dintre piese de pe albumul înregistrat în 2017 sunt semnate de Ana Blandiana, George Bacovia, George Ţărnea, Oscar Wilde, Marius Tucă, Elena Farago şi Constanţa Buzea.

„Cel mai longeviv şlagăr «Lasă-mi, toamnă, pomii verzi» este prezent şi prin glasul valoroşilor actori care mi s-au alăturat. Desigur, nu putea lipsi «Tatăl nostru», compusă în amintirea bunicii care m-a învăţat rugăciunea şi semnul crucii'', a mai spus Margareta Pâslaru.

La evenimentul de lansare de la magazinul Muzica au participat, între alţii, actriţa Emilia Popescu, cântăreţii Stela Enache şi George Nicolescu, iar albumul aniversar este realizat în beneficiul Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Margareta Pâslaru, cântăreaţă, actriţă de teatru şi film şi producător de televiziune, a debutat la finalul anilor 1950. Între filmele în care a jucat se numără „Veronica”, „Gloria nu cântă” şi „Expresul de Buftea”.

Este prima solistă de muzică uşoară care a primit la Cannes Trofeul M.I.D.E.M., în 1969, după ce în România a câştigat Discul de Aur în 1968. La începutul anilor 1980 s-a mutat în Statele Unite şi de atunci participă şi organizează campanii umanitare. Palmaresul său cuprinde peste 700 de înregistrări, rezultat al colaborării cu 65 de compozitori, dar şi al interpretării unor piese din repertoriul străin.

În 1996, a devenit membru de onoare UNICEF pentru promovarea artei muzicale româneşti şi protecţia copilului, iar în 2000, cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti. A primit, în 2013, Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, decoraţia fiind înmânată de principesa Margareta, în numele regelui Mihai I. În 2016, Margareta Pâslaru a fost recompensată cu placheta ”Artist plurivalent”, premiul de excelenţă pentru întreaga carieră oferit de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.