Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va ajunge în premieră la Iaşi, în noua sa formulă, cu spectacolul special "The Great Revival", pe 18 noiembrie, la Opera Naţională din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul, închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut, va prezenta un repertoriu integral rusesc. Director artistic este Gennady Sachenyuk.

Până pe 18 iulie, bilete pot fi cumpărate cu 20% reducere de pe eventim.ro, bilet.ro, myticket.ro, bilete.ro şi de la casieria Operei Române din Iaşi. Biletele costă 200 lei, preţ presale - 160 de lei (până pe 18 iulie), 150 de lei, preţ presale - 120 de lei (până pe 18 iulie), şi 100 de lei, presale - 80 lei (până pe 18 iulie).

Ansamblul Alexandrov a pornit în turneu în Europa şi au susţinut deja concerte în Cehia şi Slovacia.

După accidentul din decembrie 2016, când 64 de membri ai ansamblului şi-au pierdut viaţa, Corul Armatei Roşii a fost refăcut prin intermediul unui concurs naţional.

Considerat cel mai mare ansamblu artistic din Rusia, corul este renumit pentru fineţea interpretării muzicale academice. Aranjamentele muzicale ale ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti - balalaica şi acordeonul cu butoane - cu instrumente de suflat din metal şi lemn.

În 1990, Ansamblul Alexandrov a cântat alaturi de Roger Waters, în super-producţia ”The Wall”, concert care a sărbătorit căderea Zidului Berlinului. Au interpretat piesa ”Bring The Boys Back Home”.

În 1993, ansamblul a ajuns în atenţia iubitorilor de muzică pop prin colaborarea cu formaţia Leningrad Cowboys. Ansamblul Alexandrov a susţinut, alături de finlandezi, un concert în Piaţa Senatului din Helsinki în faţa unui număr impresionant de ascultători, peste 70.000.

În anul 2004, membrii corului au susţinut un concert la Vatican, în faţa Papei Ioan Paul al II lea, iar în 2007, au cântat la sediul Alianţei Nord Atlantice din Bruxelles. Un an mai târziu, au sărbătorit 80 de ani de existenţă ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America.

A urmat, în 2009, un recital pe scena concursului Eurovision, organizat la  Moscova.

Corul Armatei Roşii a susţinut mai multe concerte în România, cele mai recent având loc în septembrie 2015, la Cluj-Napoca, şi în octombrie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti. 

Anul acesta, Corul va concerta şi la Sala Palatului din Bucureşti pe 17 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.