Nicaragua a emis un ordin internaţional de reţinere pe numele actorului argentinian Juan Rafael Pacífico Dabul, cunoscut drept Juan Darthés, acuzat că a violat-o pe actriţa Thelma Inés Fardin în Managua, informează El Mundo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Celso Urbina a făcut solicitarea către Interpol. Darthés, în vârstă de 55 de ani, se află în Brazilia, a mai spus el în documentul destinat Interpol.

Nicaragua şi Brazilia nu au acorduri de extrădare semnate, însă, în cazul în care Darthés ar fi reţinut, justiţia nicaraguană poate cere Braziliei să se ocupe de caz, potrivit legilor din ţară. 

În urmă cu două spptămâni, avocatul lui Darthés în Managua, César Guevara, i-a cerut judecătorului Urbina să nu emită un ordin internaţional de arestare pe numele actorului argetinian, care trăieşte în Brazilia, şi să investigheze trecutul lui Fardin. În plus, a solicitat ca fostul logodnic al ei, Juan Manuel Guilera, să depună mărturie în caz.

Darthés a explicat, în scris, că duce o viaţă publică de 35 de ani, este căsătorit de 25 de ani, are doi copii şi a spus că nu are şi nu a avut niciodată „profil de prădător”. În plus, nu are antecedente penale în Argentina.

El s-a declarat nevinovat privind acuzaţiile formulate şi a spus că acestea au provocat un rău ireparabil chiar dacă îşi va dovedi nevinovăţia.

Incidentul ar fi avut loc în 2009, într-un hotel din Managua, în timpul unui turneu în Nicaragua pentru promovarea serialului de televiziune „Patito Feo: El show más lindo”, în care cei doi au jucat. La acel moment, el avea 45 de ani, iar ea, 16.

Procesul împotriva lui Darthés a început în decembrie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.