Lungmetrajul „Parking”, regizat de Tudor Giurgiu, va deschide joi, la Cineteca Madrid, cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Film Românesc din Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulată „Între La Gomera şi Bucureşti“, ediţia de anul acesta a festivalului va fi deschisă cu proiecţia filmului „Parking”, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu şi a criticului de film Jara Fernández Meneses.

Filmul, coproducţie spaniolo-română, este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu. Scenariul se bazează pe experienţa de emigrant a scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari, povestită în romanul „Apropierea“, iar protagoniştii sunt actorii Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil şi Luis Bermejo. Proiecţia va fi urmată de un dialog cu publicul.

După Madrid, festivalul va ajunge în şapte oraşe din Spania: Valencia,  Barcelona, Sevilla, Córdoba, Oviedo, Zaragoza şi Tenerife, în perioada septembrie-decembrie 2020.

Festivalul, desfăşurat în perioada 17 - 25 septembrie 2020, este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid şi Cineteca Madrid, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei. 

Programul include o selecţie de filme româneşti recente, care abordează teme diferite şi fac cunoscut publicului spaniol unele dintre noutăţile genului din România.

În festival vor fi prezentate producţii ale regizorilor Corneliu Porumboiu („La Gomera“) şi Ivana Mladenović („Ivana cea groaznică“), două dintre creaţiile lui Florin Şerban, „Dragoste1. Câine” şi „Dragoste 2. America”, precum şi lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, „Un om la locului lui”.

Cineteca Madrid este parte a cunoscutului complex cultural „El Matadero”, un centru de creaţie contemporană ce propune o abordare multidisciplinară care variază de la artele spectacolului, arte vizuale, design şi arhitectură, până la muzică, dans, modă, literatură şi film. Activitatea centrului cultural Matadero este coordonată de Primăria Madrid, în colaborare cu alte instituţii publice şi private. Cineteca Madrid a primit în anul 2012 premiul Archdaily pentru cel mai bun proiect de reabilitare a unei clădiri industriale în complex cultural şi s-a impus în mediul cultural din Madrid drept un spaţiu modern şi plin de viaţă, care propune o programare atentă, acordând o atenţie specială cinematografiei independente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.