Drama de război „1917” a lui Sam Mendes s-a clasat pe primul loc în box office-ul nord-american, în urcare 16 poziţii, după ce a fost premiată cu două Globuri de Aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, cu  Dean-Charles Chapman şi George MacKay în distribuţie, a fost lansat în cinematografe în urmă cu trei săptămâni. Weekendul trecut, el a generat încasări de 36,5 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Acţiunea filmului are loc în timpul Primului Război Mondial, când doi soldaţi britanici primesc misiunea de a transmite un mesaj în teritoriul inamic şi ar putea salva astfel vieţile a 1.600 de militari.

Filmul SF „Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker”, regizat de J.J. Abrams, cu Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill şi Daisy Ridley în distribuţie, a coborât, după al patrulea weekend de la debut, pe locul secund, cu încasări de 15 milioane de dolari. Producţia este foarte aproape de suma de 1 miliard de dolari încasări la nivel global.

Filmul de aventuri „Jumanji: The Next Level”, cu Dwayne Johnson şi Kevin Hart în distribuţie, a mai coborât un loc, clasându-se pe trei, după al cincilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 14 milioane de dolari.

Comedia „Like a Boss”, cu Salma Hayek, Rose Byrne şi Tiffany Haddish în distribuţie, a debutat pe poziţia a patra în box office-ul nord-american, cu încasări de 10 milioane de dolari.

Drama „Just Mercy”, în care Michael B. Jordan interpretează rolul avocatului pentru drepturile omului Bryan Stevenson, a urcat 24 de locuri în clasament, clasându-se pe cinci. În al treilea weekend de la lansare, a generat încasări de 10 milioane de dolari.

Adaptarea romanului „Little Women” făcută de Greta Gerwig a coborât trei locuri în top, până pe şase, cu încasări de 7,6 milioane de dolari în al treilea weekend de la premieră.

Thrillerul „Underwater”, cu Kristen Stewart în rol principal, a debutat pe poziţia a şaptea, cu încasări de 7 milioane de dolari.

Animaţia „Frozen II” a pierdut patru locuri în top, coborând pe opt, după ce în al optulea weekend de la debut a generat încasări de 5,76 milioane de dolari.

Lungmetrajul „Knives Out”, cu Ana De Armas, Daniel Craig şi Chris Evans în distribuţie, a coborât două locuri, până pe nouă, cu încasări de 5,72 milioane de dolari în al şaptelea weekend de la premieră.

Filmul de animaţie „Spies in Disguise” s-a clasat pe locul al zecelea, în coborâre patru poziţii, după al treilea weekend de top, când a generat încasări de 5,1 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.