Liam Gallagher, solistul fostei trupe Oasis, va susţine primul său concert solo pe 30 mai, în Manchester, şi va dona profitul familiilor afectate de atacul terorist care a avut loc luni, la Manchester Arena, la finalul show-ului susţinut de Ariana Grande, soldat cu 22 de morţi, informează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liam Gallagher a declarat pentru The Manchester Evening News că era ”datoria” lui să susţină un concert şi să doneze profitul în sprijinul apelului de caritate făcut de ziar.

”Pur şi simplu trebuie să fac asta. Nu susţin concertul pentru bani. Spectacolul urma să aibă loc oricum şi toţi trebuie să facem ceea ce putem. Vreau să încerc să ajut oameni. Pentru mine şi pentru persoanele ca mine este o datorie să facem oamenii să se simtă bine”, a spus el.

Liam Gallagher a vorbit şi despre atac, despre care a spus că este ”cumplit” şi ”de necrezut”. ”Copii şi adulţi mor în toată lumea. Şi pentru ce?”.

Artistul, care a cântat cu Beady Eye, formaţia pe care a creat-o după destrămarea trupei Oasis, în perioada 2009 - 2014, a stat departe de lumina reflectoarelor în ultima vreme. Totuşi, la finalul anului 2016, a anunţat că va începe o carieră solo.

Liam Gallagher va mai susţine concerte în Brixton, Dublin şi Glasgow, în cadrul unui mini-turneu. El va interpreta hit-uri ale trupei Oasis, alături de melodii din albumul său de debut, care urmează să apară.

Artistul a anunţat recent detalii despre primul său single, ”Wall of Glass”. Lansarea albumul său solo de debut, ”As You Were”, este programată în luna octombrie, potrivit The Independent.  

Oasis a fost o formaţie rock engleză, înfiinţată în Manchester în anul 1991. Având la bază fosta trupă The Rain, grupul Oasis a fost creat de Liam Gallagher (voce), Paul Arthurs (chitară), Paul McGuigan (bas) şi Tony McCarroll (tobe), cărora li s-a alăturat la scurt timp fratele mai mare al lui Liam, Noel Gallagher (chitară şi voce). Trupa britanică, ale cărei albume s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial, a avut opt piese care au ajuns pe primul loc în topul britanic, a câştigat 15 premii NME, 5 Brit Awards, 9 Q Awards şi 4 MTV Europe Music Awards.

După destrămarea trupei Oasis în 2009, Noel Gallagher şi-a înfiinţat o trupă proprie, High Flying Birds, iar Liam Gallagher a continuat să cânte cu foştii membri ai grupului Oasis sub numele Beady Eye. Acest grup a lansat două albume de studio şi s-a destrămat în octombrie 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.