Actorul american Leonardo DiCaprio a întâlnit-o, vineri, la Los Angeles, pe adolescenta Greta Thunberg, declarându-şi sprijinul pentru activistă şi distribuind fotografii cu ei pe Instagram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o onoare să petrec timp cu Greta", a spus actorul, un apărător al mediului înconjurător, numind-o pe tânără "un lider al epocii noastre". 

"Există doar câteva momente în istorie în care vocile au un impact puternic, în momente cruciale şi în moduri care produc schimbări", a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram.

El a adăugat: "Istoria ne va judeca pentru ceea ce facem astăzi, pentru a se asigura ca viitoarele generaţii să se pot bucura de aceeaşi planetă locuibilă pe care o credem că ni se cuvine". 

"Sper că mesajul Gretei să trezească liderii lumii întregi, să înţeleagă că timpul pentru inacţiune a expirat. Datorită Gretei şi tinerilor activişti din toată lumea sunt optimist în ceea ce ne rezervă viitorul. Împreună am făcut o înţelegere pentru a ne susţine reciproc, cu speranţa de a asigura un viitor mai bun planetei noastre". 

Aflată la originea unei mobilizări mondiale faţă de încălzirea globală, care a pornit în Anglia, în luna august, Greta a pornit împreună cu tatăl ei la bordul unei bărci cu pânze, până la New York, pentur a evita poluarea provocată de un avion.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.