"La drum cu tata", filmul de debut al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, va avea premiera la festivalul KINOdiseea, duminică, de la ora 19.30, la CinemaPro şi va fi reluat luni, 14 noiembrie, de la ora 17.00, la Cinema Elvire Popesco.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La drum cu tata", regizat de Anca Miruna Lăzărescu, cunoscută pentru scurtmetrajul "Apele Tac", cel mai premiat scurtmetraj românesc din toate timpurile, cu peste 80 de premii câştigate la festivalurile internaţionale. 

Până în 20 noiembrie, la Bucureşti, copiii de toate vârstele au ocazia de a face parte din cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi de Sud-Est, atât ca număr de filme, cât şi ca număr de spectatori.
 
KINOdiseea a pregătit pentru anul acesta 38 de lungmetraje, 80 de scurtmetraje, 28 de ateliere şi un bal mascat.

Acţiunea filmului "La drum cu tata" are loc în 1968, la Arad. Fraţii Mihai şi Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o simt faţă de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi impacat cu soarta in România ceauşistă, unde este medic şi, cu inima îndoită, informator al securităţii. Emil însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situaţii din care numai prudenţa fratelui său mai mare îl poate salva. Într-o zi, soseşte vestea că tatăl lor poate fi operat la Dresda. Ne aflăm însă în anul 1968, iar ei întâlnesc, în calea lor spre destinatie, tancurile care aveau să fie implicate în Primăvara de la Praga. De vreme ce România refuză să se alieze cu Uniunea Sovietică, cei trei ajung într-o tabără temporară în RDG. Din cauza intervenţiei graniţa germano-cehoslovacă se închide, iar cei trei nu se mai pot întoarce în România. Negăsind o altă soluţie pentru apatrierea celor trei, li se oferă o viză de tranzit şi le este, astfel, îngăduit accesul în Republica Federală Germană. Complet nepregatită familia trece peste hotare. 

Un număr de 15 filme sunt înscrise în cursa pentru premiile KINOdiseea Junior, din care, la final, juriul va alege unul care va participa la competiţia European Film Awards - Young Audience Award.

Proiecţiile din festivalul KINOdiseea vor avea loc la Cinema Pro, Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Hollywood Multiplex.

De luni până vineri, la Cinemateca Eforie, între orele 10.00 şi 16.30, accesul este liber. Pentru restul proiecţiilor din timpul festivalului biletele costă 7 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi şi pot fi achiziţionate de pe Eventbook.ro.

Cea de-a opta ediţie a KINOdiseea este organizată de Asociaţia Culturală Metropolis, co-finanţată de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă - Subprogramul Media, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5, Arcub, Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.