L'Oreal a concediat primul model transgender din istoria sa, Munroe Bergdorf, după ce aceasta ar fi publicat online comentarii considerate rasiste. Modelul i s-a adresat companiei pe internet, spunând că prin decizia de a îi înceta contractul dovedeşte că afirmaţiile ei sunt adevărate, informează bbc.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Munroe Bergdorf ar fi scris într-un mesaj publicat pe platforma de socializare Facebook că ”toţi oamenii albi sunt rasişti”.

Reprezentanţii companiei de produse cosmetice au transmis că afirmaţiile modelului sunt ”în dezacord” cu valorile L'Oreal şi că au încheiat colaborarea cu Munroe Bergdorf. Ei au precizat că L'Oreal susţine diversitatea.

”Să ştiţi că distrugându-mă, dovediţi că tot ceea ce am spus este adevărat”, a scris Munroe Bergdorf într-un mesaj publicat pe internet, în urma concedierii.

Modelul Munroe Bergdorf, care trăieşte în Londra, a primit denumirea de ”imaginea diversităţii moderne”, atunci când a fos recrutată de L'Oreal ca parte a campaniei ”#allworthit” desfăşurate de companie.

La scurt timp după începerea colaborării cu L'Oreal, fotomodelul, în vârstă de 29 de ani, ar fi scris pe internet: ”Sincer, nu mai am energie pentru a vorbi despre violenţa rasială a oamenilor albi. Da, toţi oamenii albi!".

"Întrucât cei mai mulţi dintre voi nici nu realizaţi sau refuzaţi să recunoaşteţi că existenţa, privilegiile şi succesele voastre, ca rasă, sunt construite pe spatele, sângele şi moartea oamenilor de culoare. Întreaga voastră existenţă este îmbibată cu rasism ", au mai arătat comentariile lui Munroe Bergdorf, care au fost şterse ulterior de pe Facebook.

Munroe Bergdorf, model şi DJ, susţine că a făcut acele comentarii ca reacţie la evenimetele petrecute în Charlottesville, unde protestatari care purtau steaguri naziste s-au bătut cu persoane care militau contra rasismului. Acest conflict violent a dus la decesul unei femei.

Modelul a încercat, vineri, să îşi clarifice comentariile, printr-un alt mesaj publicat pe internet.

"Atunci când am spus că «toţi oamenii albi sunt rasişti», m-am referit la faptul că societatea vestică, ca întreg, este un sistem ce îşi are rădăcinile în ideologia supremaţiei albe — creat pentru a avantaja, prioritiza şi proteja oamenii albi înainte de orice altă persoană din oricare altă rasă. Fără să ştie, oamenii albi sunt educaţi de societate să fie rasişti, chiar începând de la naştere. Nu este ceva genetic. Nimeni nu se naşte rasist", a scris Munroe Bergdorf. 

Mai multe persoane s-au exprimat pe Twitter în sprijinul modelului, folosind hashtagul ”#boycottLOreal”.

Într-un comunicat de presă, compania de produse cosmetice a transmis că sprijină diversitatea şi toleranţa pentru toţi oamenii, indiferent de ras, origine, gen şi religie.

”Campania «True Match» a L'Oreal Paris este o reprezentare a acestor valori şi suntem mândri de diversitatea echipei de ambasadori care promovează această campanie. Considerăm că afirmaţiile recente făcute de Munroe Bergdorf sunt în dezacord cu aceste valori. Prin urmare, am luat decizia de a încheia colaborarea cu ea”, mai arată comunicatul companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.