Actorul laureat al premiului Oscarul, Kevin Spacey, a pledat joi nevinovat, în faţa unui tribunal din Londra, pentru patru acuzaţii de agresiune sexuală şi o acuzaţie cu privire la determinarea unei persoane să participe la o activitate sexuală cu penetrare fără consimţământul acesteia, relatează agenţia de presă britanică PA Media, citată de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul din ”House of Cards”, în vârstă de 62 de ani, care a apărut în faţa Curţii Penale din Marea Britanie purtând un costum şi cravată albastră, a fost dat în urmărire penală în iunie pentru patru acuzaţii de agresiuni sexuale contra a trei bărbaţi.

Actorul este acuzat şi că a determinat o persoană să participe la o activitate sexuală cu penetrare fără consimţământul acesteia. 

Ultima înfăţişare a lui Spacey în instanţă a fost pe 16 iunie când şi-a declarat numele, data naşterii şi adresa judecătorului Tan Ikram şi a ascultat acuzaţiile citite în instanţă care i-au fost aduse.

Acuzaţiile care i-au fost aduse includ două acuzaţii de agresiune sexuală formulate de un bărbat din Londra în 2005; un al treilea caz de agresiune sexuală, tot la Londra, la adresa unui alt bărbat în 2008; şi o acuzaţie referitoare la un bărbat din Gloucestershire, vestul Marii Britanii, în 2013. A cincea acuzaţie de activitate sexuală cu penetrare fără consimţământ se referă la incidentul din 2013.

În timpul audierii de joi, judecătorul Justice Wall a stabilit un proces de trei până la patru săptămâni, începând cu 6 iunie 2023.

Spacey a câştigat două premii Oscar pentru rolurile sale din ”The Usual Suspects” şi ”American Beauty” şi a fost director artistic al teatrului Old Vic din Londra din 2003 până în 2015.

De asemenea, el a jucat în serialul produs de Netflix ”House of Cards” şi a revenit la actorie în cursul ultimului an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.