O fotografie necunoscută cu Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison, din perioada în care activau sub numele The Quarrymen, înainte de a deveni The Beatles, a fost dezvăluită la împlinirea a 50 de ani de când grupul s-a destrămat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografia a fost realizată în Liverpool, în 1959, cu un an înainte ca cei trei să adopte titulatura The Beatles, scrie BBC.

„Istoria apare în fiecare detaliu slab iluminat”, a spus scriitorul Mark Lewisohn, specialist în The Beatles. 

John Lennon a format grupul rock 'n' roll în 1957, împreună cu Rod Davis, Pete Shotton, Colin Hanton, Eric Griffiths şi Len Garry. Mai târziu i s-au alăturat McCartney şi Harrison.

McCartney, Lennon şi Harrison au devenit The Beatles împreună cu Pete Best, iar acesta din urmă a fost înlocuit, în august 1962, de Ringo Starr.

Imaginea a fost depistată de specialiştii Tracks Ltd. „Există puţine fotografii cu Quarrymen şi o descoperire ca aceasta este extrem de rară”, a mai spus Lewisohn.

Pe 10 aprilie 1970, titlul „Paul părăseşte The Beatles” a apărut în Daily Mirror.

McCartney a trimis un comunicat de presă pentru a-şi promova un album solo. Întrebat dacă separarea de grup este temporară sau permanentă, el a răspuns: „Nu ştiu exact”. El a adăugat că nu poate anticipa când cuplul de compozitori Lennon-McCartney va deveni din nou activ.

În 1974, cariera celui mai de succes grup din istoria muzicii a fost, oficial, încheiată.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă în zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat la începutul anilor 1970, a fost recompensată cu 8 premii Grammy din 24 de nominalizări, dar şi cu un Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.