Muzicianul francez Johnny Hallyday a declarat duminică seară, în jurnalul televizat de la TF1, că luptă cu cancerul şi speră să treacă peste această boală, amintind că pe 10 iunie va începe un turneu cu Eddy Mitchell şi Jacques Dutronc, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă tratez. Este într-adevăr o probă de trecut. Ca mulţi francezi care au cancer, mă tratez, lupt şi mă bat. Sper să trec cu bine de asta”, a spus artistul. 

Foarte activ pe reţelele de socializare unde se afişează constant alături de familie, Johnny Hallyday a adăugat: ”Am nevoie ca apropiaţii să fie lângă mine”. 

Împreună cu Eddy Mitchell şi Jacques Dutronc, artistul va susţine 17 concerte în Franţa, dintre care două pe arena Bercy. Turneul va începe pe 10 iunie, la Lille, şi se va termina pe 5 iulie la Festivalul de la Carcassonne. 

Johnny Hallyday anunţa în martie că a fost depistat cu cancer. 

”Medicii mi-au depistat, într-adevăr, în urmă cu câteva luni anumite celule canceroase, pentru care urmez în prezent un tratament”, a scris rockerul francez, în vârstă de 73 de ani, într-un mesaj publicat pe contul lui de Twitter, fără să precizeze însă tipul de cancer cu care a fost diagnosticat.

”Zilele mele nu sunt astăzi în pericol. Mă simt foarte bine şi am o formă fizică foarte bună”, a adăugat Johnny Hallyday.

Starea de sănătate a rockerului Johnny Hallyday a devenit un subiect intens dezbătut în presa franceză, după spitalizarea artistului în Statele Unite în anul 2009.

După ce a fost operat la Paris de o hernie de disc, starul a fost spitalizat de urgenţă la Los Angeles, în urma unor complicaţii medicale. Artistul şi-a anulat, atunci, o serie de concerte pe care le prezentase ca fiind turneul lui de adio.

Plasat în comă de medicii americani, cântăreţul s-a aflat la un pas de moarte.

A urmat însă o convalescenţă îndelungată şi o perioadă de depresie, pe care artistul a reuşit să le depăşească şi a revenit pe scenă, continuându-şi astfel o carieră excepţională, începută în anii 1960.

Johnny Hallyday, care locuieşte în prezent la Los Angeles, cu soţia cele două fiice adoptate ale lor, va participa în luna iunie la un turneu în care va cânta alături de Eddy Mitchell şi Jacques Dutronc.

Rockerul apare şi pe afişul următorului film regizat de Claude Lelouch, ”Chacun sa vie”, ce va fi lansat în Franţa pe 15 martie.

Presa franceză vorbeşte despre o nouă etapă înfloritoare în cariera artistului, care s-a ilustrat în mai multe roluri în cinematografie, inclusiv în trei filme care au făcut parte din selecţia Festivalului de la Cannes: ”L'aventure c'est l'aventure", de Claude Lelouch, în 1972, "Détective", de Jean-Luc Godard, în 1985, şi "Vengeance", de Johnnie Toe, în 2009.

Johnny Hallyday, pe numele său adevărat Jean-Philippe Smet, s-a născut la 15 iunie 1943. La 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat ”La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului ”Lovin’ You”, cu idolul său Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll. Remarcat de directorul artistic al revistei Vogue, a fost angajat imediat. Jean-Philippe avea pe atunci doar 16 ani şi şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se află ”Johnny chante Hallyday” (1965), ”Derrière l’amour” (1976), ”Lorada” (1995), ”Sang pour sang” (1999), ”Le Coeur des hommes” (2007) şi ”Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”. A lansat şi două albume live, ”On Stage” (2013) şi ”Born Rocker Tour” (2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.