Legendarul muzician franco-belgian Johnny Hallyday a susţinut două concerte în capitala Belgiei, sâmbătă şi duminică, la care au asistat aproximativ 20.000 de persoane, în cadrul turneului ”Rester vivant”, artistul empatizând astfel cu victimele atentatelor teroriste din Bruxelles, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul a urcat pe scena sălii Palais12 din Bruxelles, sâmbătă seară, în faţa a aproximativ 12.000 de fani îndureraţi, dar încântaţi în acelaşi timp că pot, ca şi idolul lor, să aducă un omagiu victimelor şi vieţii. ”O parte din sângele meu este francez, din partea mamei, şi o parte belgian, din partea tatălui”, a declarat artistul, la începutul spectacolului.

Concertul de sâmbătă s-a încheiat cu ”Quand on n'a que l'amour... du Belge”, o piesă celebră din repertoriul lui Jacques Brel. ”Aş vrea să dedic această piesă tuturor victimelor atentatelor, tuturor locuitorilor Bruxelles-ului şi întregii Belgii. Vă iubesc”, a spus Johnny Hallyday. 

Declaraţia sa aminteşte de un alt omagiu adus de star victimelor atentatelor: cel mai recent album lansat de Johnny Hallyday conţine o piesă intitulată ”Un dimanche de janvier”, care salută marşul organizat în Belgia după atacul terorist comis în redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebo la începutul anului 2015, la Paris. În ciuda atentatelor de marţi, cele mai sângeroase din Belgia de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, care s-au soldat cu 35 de morţi şi sute de răniţi, spectatorii belgieni au venit în număr mare la concertele starului francez şi au spus că nu vor capitula în faţa ”barbariei. 

Aproape 12.000 de locuri au fost vândute pentru show-ul de sâmbătă seară şi toţi ocupanţii lor au vrut să arate că ”trebuie să rămâi în picioare”. ”Dacă trebuie să cedăm panicii, nu ajungem nicăieri. Nu sunt neliniştită, am încredere în securitate şi... în Johnny!”, a exclamat Lindsey, o tânără de 30 de ani venită din Charleroi pentru a asista la concert. 

Cântăreţul francez a decis să menţină cele două date de concert din capitala belgiană, în special datorită asigurărilor unui dispozitiv de securitate bine pus la punct. 

Spectacolele sale au fost iniţial anunţate la puţin după atentatele pariziene din 13 noiembrie 2015, dar au fost anulate, pentru că Bruxelles a intrat, atunci, în alertă maximă în faţa ameninţărilor teroriste. Apoi, show-urile au fost reprogramate pentru 26 şi 27 martie 2016.

”Ne-am triplat efectivele şi beneficiem de întăriri din partea poliţiei şi a armatei. Toată lumea este controlată, ceea ce nu e neapărat cazul, pentru că legea belgiană nu ne obligă”, a dezvăluit pentru AFP Stefan Feldbusch, coordonatorul securităţii de la Palais12, sala în care a concertat Johnny Hallyday. 

Sâmbătă seară, starul rock, în vârstă de 72 de ani, şi-a făcut apariţia pe scenă ieşind dintr-un imens cap de mort, simbolul turneului său, în uralele mulţimii. Îmbrăcat în obişnuita lui vestă din piele, cu ochelarii de soare şi arborând o cruce uriaşă la gât, el a cântat ”Oh Carole”, ”Requiem pour un fou”, ”Quelque chose de Tennessee” şi ”Gabrielle”, single-uri ale căror versuri au fost cântate de toţi spectatorii din sală.

În mod excepţional, această prestaţie a fost transmisă în direct în peste 300 de cinematografe din Franţa, potrivit servicului de presă al starului.

Johnny Hallyway s-a recules duminică după-amiază, în Place de la Bourse din Bruxelles, unde a aprins lumânări în memoria victimelor acestor atentate. 

Apoi, starul francez a susţinut un al doilea concert în sala Palais12 din Bruxelles, duminică seară. La acel show au asistat peste alţi 8.000 de spectatori.

Johnny Hallyday, pe numele său adevărat Jean-Philippe Smet, s-a născut la 15 iunie 1943. La 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat ”La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului ”Lovin’ You”, cu idolul său Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll. Remarcat de directorul artistic al revistei Vogue, a fost angajat imediat. Jean-Philippe avea pe atunci doar 16 ani şi şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se află ”Johnny chante Hallyday” (1965), ”Derrière l’amour” (1976), ”Lorada” (1995), ”Sang pour sang” (1999), ”Le Coeur des hommes” (2007) şi ”Ça ne finira jamais” (2008). 

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”. A lansat şi două albume live, ”On Stage” (2013) şi ”Born Rocker Tour” (2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.