Editorul de film britanic Anne V. Coates, directorul de casting Lynn Stalmaster, actorul Jackie Chan şi regizorul de filme documentare Frederick Wiserman au fost recompensaţi, sâmbătă seară, la gala Governors Awards, cu Oscar onorific, potrivit bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei patru laureaţi din acest an şi-au primit Oscarurile onorifice la cea de-a 8-a ediţie a galei Governors Awards, care a avut loc la Ray Dolby Ballroom din Los Angeles.

Anne V. Coates, în vârstă de 90 de ani, a primit Oscarul la 53 de ani după primul, pentru "Lawrence of Arabia", în 1963. Pe scenă, ea a spus: "Îţi poţi imagina o meserie care să însemne să te uiţi în ochii lui George Clooney, Peter O'Toole, Richard Burton, Peter Finch, Sean Connery, Albert Finney, Clint Eastwood, Richard Gere, Daniel Craig, Arnold Schwarzenegger şi a lui Jamie Dornan şi să fii plătit pentru asta?"

Richard Gere a numit-o "unul dintre giganţii industriei noastre". Starul australian, Nicole Kidman, a spus: "Anne V. Coates nu este un mare editor femeie, este un mare, mare editor. Ea nu este o deschizătoare de drumuri pentru femei, este o deschizătoare de drumuri pentru noi toţi". "Anne şi-a lăsat amprenta pe unele dintre cele mai măreţe filme ale tuturor timpurilor", a adăugat actriţa. 

De asemenea, onorat la ceremonia de sâmbătă, a fost şi starul filmelor de arte marţiale, Jackie Chan. El a debutat în filme la vârsta de opt ani şi a jucat în peste 30 de astfel de filme, iar uneori a scris şi regizat aceste pelicule realizate în Hong Kong. Nu a câştigat însă niciodată un premiu Oscar pentru interpretare.

"Este un vis", a spus Chan pe scenă. "Prieteni, fani din lumea întreagă voi sunteţi motivul pentru care continui să fac filme, să sar pe fereastră, să lovesc şi să dau pumni şi să-mi rup oasele". 

Gala Governors Awards, care i-a avut ca gazde pe Sylvester Stallone, Don Cheadle şi Helen Mirren, a fost lansată în 2009.

AMPAS a luat decizia ca gala Governors Awards să devină un eveniment separat, după ce în ultimele decenii numele laureaţilor acestor premii speciale erau anunţate în timpul galei de decernare a premiilor Oscar, organizată în mod tradiţional în luna februarie.

Premianţilor li se recunoaşte activitatea de-o viaţă, contribuţia excepţională la industria cinematografiei şi serviciul remarcabil adus Academiei Americane de Film. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.