Actriţa Anya Chalotra, interpreta lui Yennefer din serialul „The Witcher”, vorbeşte, într-un interviu publicat în exclusivitate de News.ro, despre relaţii, prietenie, alianţe şi motivaţiile personajului ei în sezonul 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sezonul doi al serialului „The Witcher”, cu Henry Cavill, a avut premiera mondială pe Netflix, vineri. 

Convins că Yennefer şi-a pierdut viaţa în bătălia de la Sodden, Geralt din Rivia o duce pe prinţesa Cirilla la Kaer Morhen, locul în care şi-a petrecut copilăria şi cel mai sigur pe care-l cunoaşte. În vreme ce dincolo de ziduri regi, elfi, oameni şi demoni se luptă pentru supremaţie, Geralt trebuie să o protejeze pe fată de ceva cu mult mai periculos: de propria ei putere misterioasă.

Sezonul este regizat de Stephen Surjik („Umbrella Academy”), Sarah O’Gorman („Cursed”), Ed Bazalgette („The Last Kingdom”) şi Geeta V. Patel („Meet The Patels”).

Unde se află Yennefer la începutul sezonului 2 din „The Witcher”?

La începutul sezonului, Yennefer este capturată de Fringilla şi de armata nilfgaardiană. Este prizoniera lor şi o ţin în lanţuri de dimeritiu pentru a o împiedica să-şi folosească magia, dar nimeni nu ştie că ea şi-a pierdut de fapt puterile. Când Tissaia i-a dat permisiunea lui Yen să-şi lase haosul să răbufnească la bătălia de la Sodden, Yen a folosit magia focului, care este foarte periculoasă şi a fost interzisă. În consecinţă, ea este acum neputincioasă.

Cum ai ales să portretizezi complicata dinamică dintre Yennefer şi Fringilla?

Relaţia lor se bazează pe faptul că au învăţat împreună la Aretuza, aşa că atunci când Yennefer este capturată de Fringilla şi de armata nilfgaardiană, nu este deloc speriată, deoarece crede că o poate manipula pe fosta ei colegă. O cunoaşte bine şi îi poate exploata punctele vulnerabile, pentru că a crescut cu ea. Fringilla are şi ea nevoie de Yennefer, pentru că a eşuat la bătălia de la Sodden şi trebuie să-l îmbuneze cumva pe regele Emhyr. Cele două trec prin multe împreună în acest sezon şi cred că asta le cimentează relaţia şi le ajută să se înţeleagă mai bine, poate chiar să ţină una la cealaltă.

Cum devine Francesca, liderul elfilor, parte din dinamica lor?

Francesca se concentrează exclusiv pe salvarea poporului ei şi nu are timp de nimeni care nu înţelege experienţa elfilor. Elfii au fost izgoniţi de pe pământurile şi din casele lor. Yen, Fringilla şi Francesca sunt legate de un vis ciudat pe care îl au toate, iar într-un final se dovedeşte că destinele lor se îmbină în mod straniu, dar Fringilla şi Francesca devin aliate mult mai apropiate.

Yennefer şi Jaskier se reunesc în acest sezon. Ne poţi vorbi puţin despre asta?

Amândoi l-au iubit şi l-au pierdut pe Geralt şi cred că asta îi uneşte la început. Sunt prieteni şi există o afecţiune profundă acolo - o afecţiune enervantă, frustrată, dar care nu poate fi negată. Drumurile lor se întretaie şi se înţeleg unul pe celălalt, deşi poate că din exterior pare că nu au nimic în comun.

Cum se schimbă motivaţiile lui Yennefer în acest sezon?

Cred că scopul ei final este să găsească o conexiune adevărată în viaţă, o iubire necondiţionată şi ştie că acest tip de legătură e mai puternică între mamă şi copil. Este complicat, dar când o întâlneşte pe Ciri, acel instinct matern îşi face apariţia. Yennefer se vede pe sine în Ciri şi o înţelege în multe feluri în care alţii pur şi simplu nu reuşesc. Ciri încearcă să-şi înţeleagă magia, aşa cum a făcut şi Yennefer când era tânără, iar ca orfană, ea face eforturi să-şi înţeleagă moştenirea şi să-şi accepte identitatea, la fel ca Yennefer.

Care este locul lui Geralt în dorinţele lui Yen?

La urma urmei, Geralt este slăbiciunea lui Yennefer şi invers. Conexiunea şi legătura profundă dezvoltate sezonul trecut nu s-au estompat. Va veni un moment în care Yen va trebui să decidă ce este important pentru ea şi va trebui să ia o decizie foarte dificilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.