Actorul de origine libaneză Kida Ramadan protagonistul serialului german ”4 Blocks”, care va avea premiera la TNT pe 8 mai, vorbeşte într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro despre rolul de lider al unui clan mafiot pe care îl joacă în producţia TV, despre discriminările cu care s-a confruntat în Germania, dar şi despre criza migranţilor, pe care o consideră a fi un subiect ”abuzat” de mass-media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 40 de ani, Kida Khodr Ramadan, născut în Beirut, într-o familie libanezo-turcă, şi-a început cariera în film în 2003. A jucat în numeroase pelicule de televiziune, dar şi în lungmetraje de ficţiune, iar unul dintre cele mai recente roluri ale sale este Toni în serialul ”4 Blocks”, produs de de TNT Serie şi Wiedemann & Berg Television, în regia lui Marvin Kren.

Producţia ”4 Blocks” a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secţiunii Berlinale Special Series.

Serialul spune o poveste despre prietenie şi familie, despre trădare şi vinovăţie din sânul unui clan arab care trăieşte în Neukölln, un cartier mărginaş al Berlinului. Personajul principal este Ali ”Toni“ Hamady (Kida Khodr Ramadan), care, împreună cu soţia sa, Kalila (Maryam Zaree), vrea să plece din cartier, părăsind astfel şi o afacere de droguri profitabilă. Atunci când cumnatul său, Latif (Massiv), este arestat într-un raid, el este forţat să îşi protejeze familia, nedorind  să cedeze controlul fratelui său imprevizibil, Abbas (Veysel Gelin), care plănuia să devină următorul lider de clan. Revenirea lui Vince (Frederick Lau), un vechi prieten în care simte că poate avea încredere, aduce înapoi speranţa unui viitor în limitele legii.

Serialul va avea premiera la TNT pe 8 mai, de la ora 22.55.

Prezentăm integral interviul acordat Agenţiei de presă News.ro de actorul Kida Ramadan:

Sunteţi născut în Liban, trăiţi în Germania, care a fost parcursul dumneavoastră? Cum a început cariera de actor?

Kida Ramadan: Am avut noroc, pentru că, pe când eram la şcoală, am cunoscut un entertainer. Mi-am dat seama că o să renunţ la şcoală, că nu este pentru mine. Îmi doream să devin artist. Am cunoscut, într-o tabără pentru tineri, un asistent social care era cu cinci ani mai în vârstă decât mine şi care m-a întrebat dacă nu vreau să devin actor. Apoi am participat la un casting, am câştigat rolul principal într-un film, apoi au venit, una după alta, alte producţii.

Despre ce film este vorba?

Kida Ramadan: Filmul s-a numit ”Alltag”, iar în engleză, ”All day”, şi a apărut în 2003. Aveam numele Kida. Pelicula spunea povestea a trei băieţi care au crescut într-un ghetou din Berlin, nu au cunoscut altă zonă decât cele trei străzi unde îşi petreceau timpul. S-au hotărât să dea o spargere, în urma căreia unul dintre ei moare. Filmul nu a fost un succes, dar eu am fost. Oamenilor le-a atras atenţia persoana mea, pentru că este un film care a fost prezentat la multe festivaluri şi aşa au evoluat lucrurile.

Aţi jucat în numeroase filme de televiziune, seriale, dar şi lungmetraje. Unde vedeţi un mai mare viitor – în seriale de televiziune sau lungmetraje artistice?

Kida Ramadan: Ceea ce îmi doresc este să fac filme bune. Fie că au un buget restrâns ori mare sau nu au buget deloc, vreau să fiu sigur că sunt producţii reuşite. Sunt vreo doi, trei regizori pe lista mea cu care mi-ar plăcea să lucrez, dar nu pot să spun că îmi doresc din suflet să ajung la Hollywood. Lucrez foarte bine în Germania şi prefer să lucrez bine în Germania, decât să lucrez puţin la Hollywood.

Cum a început colaborarea cu TNT?

Kida Ramadan: La început, nu mi se părea important cine face un film, mă interesa mult mai mult regizorul. Turner a început să mă intereseze datorită marketingului şi a dat dovadă de mult curaj – a avut curajul să prezinte acest gen, unul care nu era de imaginat că ar apărea în Germania, cel puţin pe ecrane. Astfel, compania a deschis o nouă uşă şi pentru asta îi sunt recunoscător, pentru că mi-a acordat acest respect şi încredere că pot juca un rol principal.

Ce vă place cel mai mult la personajul Toni?

Kida Ramadan: Nu îmi place acea parte brutală, agresivă, a lui, ci îmi place foarte mult persoana care devine când este acasă. Este un cu totul al om. Oferă o dragoste pe care, pe stradă, nu o poate oferi, pentru că dacă ar face-o, dacă ar arăta ”slăbiciune”, ar pierde tot. Când ajunge acasă, se transformă într-un om obişnuit – duce gunoiul, are o relaţie frumoasă cu fiica sa, pe care o iubeşte. Îmi place mult această latură soft a lui.

Cât de mult vă identificaţi cu personajul şi în ce puncte?

Kida Ramadan: Dacă cineva este rău cu mine şi se poartă urât, pot face şi eu acelaşi lucru, răspund cu aceeaşi monedă. Bineînţeles, nu este vorba despre o violenţă exacerbată, ci despre argumente verbale cu care răspunzi atunci când o anumită situaţie o cere. Dacă sunt lăsat în pace, la fel ca personajul, cei care mă lasă în pace sunt prietenii mei. Pe de altă parte, sunt tată de familie – am patru fiice şi un fiu – şi acelaşi lucru este valabil şi în film, unde Toni este un tată bun.

Care sunt cele patru ”blocuri” ale lui Kida Ramadan?

Kida Ramadan: O sută de blocuri sunt ale familiei, dar vorbim şi despre prieteni buni, despre locurile în care îmi petrec timpul cu plăcere.

Serialul are la bază situaţia socială din Germania timpurilor noastre, felul în care turcii sunt văzuţi acolo de autorităţi şi de cetăţeni. V-aţi simţit vreodată, de când trăiţi în Berlin, discriminat?

Kida Ramadan: Sigur că mi s-a întâmplat şi asta se întâmplă în orice ţară. Mergi cu metroul şi se întâmplă ca cineva să se uite strâmb la tine sau să îţi arunce o vorbă de genul ”du-te acasă!”, dar aceşti oameni nu trebuie luaţi în serios şi pentru mine nu reprezintă o problemă, pentru că mă gândesc cu ce fel de om am de-a face în momentul acela şi, atunci, nu am niciun fel de contact cu persoana respectivă. Pe de altă parte, sunt persoane cu care poţi să vorbeşti, cărora le poţi spune de ce ai plecat din ţara ta de origine, care este povestea ta. Astfel, există două posibilităţi – fie înţeleg, fie sunt, pur şi simplu, nişte oameni proşti, care sunt radicali, extremişti de dreapta şi nu vor înţelege niciodată.

Care este sentimentul pe care îl aveţi legat de situaţia recentă a migranţilor?

Kida Ramadan: De când a apărut acest subiect şi a devenit atât de actual, nu mă mai uit la televizor, nu mai urmăresc nicio dezbatere politică, pentru că mi se pare greşit modul în care se profită de o situaţie a unor oameni, o situaţie dificilă în care se găsesc aceştia. Mass-media profită şi fac din asta un mare tam-tam. Eu ştiu cum gândesc. Consider că este un noroc pentru cei care s-au născut într-o anumită ţară, că au avut şansa de a creşte într-o anumită ţară şi, de asemenea, este păcat că unii oameni au fost nevoiţi să plece din ţara loc din diferite motive. În plus, mai sunt şi torturaţi sau abuzaţi. Este un subiect dureros pentru mine, pentru că şi eu am fost, la un moment dat, refugiat, deşi trebuie să spun că am fost trataţi întotdeauna foarte bine, asta şi pentru că, la vremea respectivă, mass-media nu acordau o aşa mare atenţie acestui subiect. Îmi place să spun că acest subiect este unul abuzat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.