Universal Music Group a transmis că, în prezent, sunt în desfăşurare doar cercetările privind înregistrările master ale trupei Soundgarden, deoarece a constatat că cele ale lui Steve Earle, Tom Petty, Tupac şi Hole nu au fost pierdute în incendiul din iunie 2008, pentru care artiştii au dat în judecată compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Hole, condus de Courtney Love, văduva lui Kurt Cobain, a renunţat la proces, pe baza faptului că nicio înregistrare master a sa nu a fost distrusă în incendiu.

La finalul săptămânii trecute, avocaţii trupei Soundgarden, ai lui Steve Earle şi administratorii averilor lui Tupac şi Tom Petty şi-au modificat plângerile depuse. Ei au actualizat documentele originale, adăugând informaţii privind lipsa de transparenţă de care a dat dovadă UMG referitor la incendiu, acuzaţii de neglijenţă şi comportament nepăsător.

Documentele de acum arată că unii dintre artişti au pierdut într-adevăr bunuri în incendiul în care se presupune că au fost distruse sute de mii de înregistrări master, însă este vorba despre copii şi alte materiale secundare.

Înregistrările master reprezintă sursa pentru realizarea de discuri vinil, CD, MP3 şi alte formate audio.

O anchetă publicată de The New York Times în luna iunie a acestui an a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master ale unor piese, semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses. În replică, Universal Music Group a transmis că articolul cuprinde greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.

În urmă cu o lună, UMG a încercat să obţină anularea procesului în care artiştii cer 50% din „orice înţelegere şi asigurare primită de UMG pentru pierderea înregistrărilor master şi 50% din valoarea necompensată de o înţelegere şi asigurare a pierderilor”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.