Noul album al lui Iggy Pop, 75 de ani, care va fi lansat vineri, se numeşte "Every Loser". Artistul a colaborat pentru acest al 19-lea disc cu basistul Duff McKagan (Guns N' Roses), chitariştii Stone Gossard (Pearl Jam), Dave Navarro (Jane's Addiction) şi toboşarii Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Taylor Hawkins (Foo Fighters, care a decedat) sau Travis Barker (Blink 182).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cele mai puternice melodii este "Frenzy", dar sunt şi unele melancolice, precum "New Atlantis". "Neo Punk" este o altă melodie de pe albumul "Every Loser" care conţine 11 cântece. 

"Este ultimul mohican de la dispariţia lui David Bowie şi Lou Reed", subliniază pentru AFP Gilles Scheps, co-autor al cărţii "Iggy Pop and The Stooges" şi fondator al fan-club-ului francez "Iguane" în anii 1970. Bowie va produce albume ale altor doi artişti. O fotografie a acestui trio din 1972 a rămas pentru posteritate, cu Iggy Pop având pupilele dilatate. "Iggy Pop a renunţat la prostiile mari (dependenţe de orice fel, n.r) de la începutul anilor 90, are un mod de viaţă mai sănătos, îşi permite puţin vin cu o masă bună", spune Jean-Charles Desgroux, autor al "Iggy Pop, Shake Appeal". 

În spatele albumului "Every Loser" se află producătorul Andrew Watt, 32 de ani, născut în anii 1990, anul în care Iggy Pop lansa "Brick by Brick". 

Acest chitarist a produs megastaruri comerciale precum Justin Bieber sau Miley Cyrus. Şi a angajat muzicieni precum Duff McKagan şi Chad Smith pentru "Patient Number 9" şi cel mai recent album al lui Ozzy Osbourne, o altă legendă, părintele metalului cu Black Sabbath.

Jean-Charles Desgroux constată că "Every Loser" "reuneşte mai multe puncte-cheie din repertoriul său rock, pop sau underground". Se aud şi ecouri din "New Values" (1979), album necunoscut al lui Iggy Pop astăzi reevaluat. Aşa cum reaminteşte Gilles Scheps, "după ce a rămas sub aripa protectoare a lui Bowie, el demonstrează de atunci că a devenit un artist complet". 

Iggy Pop va cânta anul acesta la Electric Castle. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.