Harvey Weinstein va fi transferat la închisoarea de stat din New York, după două zile de când a ajuns la cea din Rikers, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul producător va fi trasnferat la închisoarea de maximă securitate din oraşul Fishkill, regiunea Hudson Valley din New York, potrivit purtătorului său de cuvânt. 

El a fost spitalizat la Bellevue la scurt timp după ce a fost condamnat, pe 11 martie, la 23 de ani de închisoare. 

Echipa sa a cerut să fie dus la Fishkill pentru că are şi o unitate medicală.

Weinstein a avut probleme cardiace şi alte afecţiuni cât timp a fost reţinut şi a suferit o intervenţie chirurgicală. 

Nu este clar dacă va rămâne la Fishkill sau dacă va fi transferat la altă închisoare în următoarele săptămâni. 

Sistemul închisorii de stat a suspendat vizitarea deţinuţilor, cu excepţia celor din partea avocaţilor, din cauza pandemiei de coronavirus. Deţinuţii au permisiunea de a da un singur telefon pe săptămână şi două mesaje electronice. 

Weinstein se confruntă şi cu patru acuzaţii de viol şi agresiune sexuală în Los Angeles. Săptămâna trecută, biroul de avocatură din Los Angeles a spus că a început procesul extrădării lui pentru a face faţă acuzaţiilor. 

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.