Guvernul american încearcă să afle ce s-a întâmplat cu o sticlă de whisky de 5.800 de dolari oferită de Japonia fostului secretar de stat Mike Pompeo, care pare că a dispărut, a anunţat miercuri The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Funcţionari japonezi au oferit sticla departamentului de Stat pe 24 iunie 2019, potrivit cotidianului, notând că Pompeo era atunci în vizită în Arabia Saudită şi nu este clar dacă a primit chiar el cadoul. 

Funcţionarii guvernului american au dreptul de a păstra cadourile cu o valoare mai mică de 390 de dolari, dar trebuie să cumpere tot ce depăşeşte această sumă.                

The New York Times citează funcţionari anonimi care afirmă că administraţia nu a fost plătită pentru sticla care lipseşte. 

Cotidianul adaugă şi că este neobişnuit pentru departamentul de Stat să declare public că nu ştie unde se află obiectul. 

Un avocat al lui Pompeo a declarat că fostul secretar de Stat, care a fost şi şeful CIA, nu are cunoştinţă de soarta preţioasei sticle. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.