Grupul Timebelle, din care fac parte Miruna Mănescu (voce), Samuel Forster (tobe) şi Emanuel Daniel Andriescu (saxofon, pian), va reprezenta Elveţia la Eurovision 2017, cu melodia ”Apollo”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântecul este compus de Elias Näslin, Nicolas Günthardt şi Alessandra Günthardt. 

Potrivit site-ului concursului muzical, Timebelle a fost înfiinţat în Berna. Grupul a mai participat la selecţia naţională Eurovision Elveţia în 2015, cu melodia ”Singing About Love”.

Piesa ”Apollo” va fi prezentată în cea de-a doua semifinală a Eurovision, care va avea loc pe 11 mai la Kiev.

”Mulţumim pentru tot sprijinul vostru”, a fost mesajul publicat luni pe pagina de Facebook a formaţiei.

Selecţia naţională elveţiană a debutat în luna septembrie, iar 20 de artişti au fost selectaţi. În finală, şase piese au concurat pentru titlul de reprezentant al Elveţiei.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. România va concura în a doua semifinală a competiţiei, în prima parte a show-ului programat pentru 11 mai.

România nu a putut participa la competiţia de anul trecut. Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie, la un acord prin care să facă posibilă revenirea României la Eurovision şi difuzarea, de către postul public de televiziune, a ediţiei din 2017.

În 2016, concursul Eurovision, organizat în Suedia, la Stockholm, a fost câştigat de cântăreaţa ucraineană Jamala. Cântecul ei ”1944” a stârnit controverse, întrucât versurile sale se referă la deportarea tătarilor din Crimeea, în timpul regimului sovietic condus de Stalin. Mai multe voci au spus că meloda încalcă regulile concursului Eurovision, pentru că are mesaj politic.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.