Grupul englez Supergrass s-a reunit recent şi va susţine anul viitor un turneu în Europa şi Statele Unite, a anunţat liderul trupei Gaz Coombes într-un interviu publicat de NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa indie, devenită cunoscută în anii 1990, va marca - odată cu revenirea - 25 de ani de la lansarea albumului „I Should Coco”.

Primul concert, supriză, a avut loc în weekend, la Glastonbury’s Pilton Party.

„Am avut o săptămână intensă de repetiţii pentru a reveni în ritm şi a sunat destul de bine. (...) Este chiar ciudat, dar cred că acea chimie nu dispare niciodată”, a spus Coombes. 

Grupul s-a destrămat în 2010, motivând „diferente muzicale”, astfel că fiecare membru a ales o altă cale. Din 1993, când a fost înfiinţată, trupa a lansat şase albume. Primul, „I Should Coco”, a apărut în 1995. Cel mai recent a fost „Diamond Hoo Ha”, lansat în 2008.

În timp ce lucrau pentru „haoticul” „Release The Drones”, relaţiile s-au deteriorat. Albumul nu a mai fost lansat niciodată, iar trupa s-a destrămat. 

Acum, au stabilit deja date de concerte pentru 2020 - în Europa şi Statele Unite. Cu această ocazie, va fi lansată şi colecţia „The Strange Ones: 1994-2008”, care va cuprinde câteva materiale inedite. Liderul trupei a subliniat că nu vor fi incluse piese compuse pentru albumul care a eşuat.

„Nu ne-am urât. Suntem destul de apropiaţi. Înregistrările au fost distruse din diverse alte motive - multe au fost certuri. Dar asta nu însemna că dacă ne întâlneam în pub nu puteam vorbi despre alte lucruri”, a explicat Coombes.

Concertele din 2020 sunt programate în perioada februarie - aprilie, în Franţa, Belgia, Olanda, Irlanda şi Marea Britanie, iar în SUA, în Los Angeles şi New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.