Recording Academy a anunţat lista nominalizărilor la premiile Grammy 2023, care vor avea loc pe 6 februarie. Cântăreaţa Beyoncé are nouă selecţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul pop care a lansat în iulie albumul „Renaissance”, devine astfel artista cu cele mai multe nominalizări din istoria Grammy Awards, 88 în total, la egalitate cu soţul ei Jay-Z.

Cele nouă selecţii, în special la categoriile importante, album, cântec şi înregistrarea anului, o plasează pe Beyoncé în faţa rapperului Kendrick Lamar, care a obţinut opt, apoi Adele şi cântăreaţa pop, rock şi country Brandi Carlile, care a primit şapte.

În afară de Beyoncé, artiştii Adele, Bad Bunny, ABBA, Mary J. Blige, Brandi Carlile, Coldplay, Kendrick Lamar, Lizzo şi Harry Styles se vor înfrunta pentru „albumul anului”. 

Categoria „cântecul anului” este disputată de Gayle cu „abcdefu”, Lizzo cu „About Damn Time”, Taylor Swift cu „All Too Well (10 Minute Version)”, Harry Styles cu „As It Was”, Steve Lacy cu „Bad Habit”, Beyoncé cu „Break My Soul”, Adele cu „Easy On Me”, DJ Khaled cu „God Did”, Kendrick Lamar cu „The Heart Part 5” şi Bonnie Rait cu „Just Like That”. 

Transmisă pe 6 februarie de pe Crypto.com Arena din Los Angeles, ediţia a 65-a a premiilor Grammy va aduce şi noutăţi în organizare. În plus, cinci categorii au fost adăugate de Recording Academy, între care „autorul/compozitorul anului”, „cea mai bună muzică de joc video”, precum şi un premiu special al „cântecului pentru progres social”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.