Numeroase voci critice s-au făcute auzite în mediul online după ce luni au fost anunţate nominalizările pentru gala de decernare a Globurilor de Aur 2020, iar la categoria „cel mai bun regizor” nu a fost selectată nicio femeie. Preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), care acordă prestigioasele trofee, a declarat că votul este dat filmelor, şi nu în funcţie de gen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între cei care s-au arătat nemulţumiţi de nominalizări s-a numărat Alma Har’el, regizoarea „Honey Boy”, care a scris: „Nu căutaţi dreptate în sistemul premiilor”.

Lorenzo Soria, preşedintele HFPA, a apărat decizia membrilor, subliniind: „Ideea este că noi nu votăm în funcţie de gen. Votăm în funcţie de film şi de realizări”.

Între regizoarele care ar fi putut fi selectate se numără Lulu Wang („The Farewell”), Greta Gerwig („Little Women”), Lorene Scafaria („Hustlers”), Olivia Wilde („Booksmart”) şi Marielle Heller („A Beautiful Day in the Neighborhood”).

Nominalizaţi au fost: Bong Joon Ho („Parasite”), Sam Mendes („1917”), Todd Phillips („Joker”), Martin Scorsese („The Irishman”) şi Quentin Tarantino („Once Upon a Time in Hollywood”).

„În fiecare an, cineva rămâne pe dinafară”, a spus Barry Adelman, unul dintre producătorii executivi ai galei de anul acesta, citat de Variety. „Poate că ar trebui să extindem categoriile, astfel ca mai mulţi oameni să fie parte din ele. Dacă priviţi alte lucruri... multe dintre show-urile de televiziune sunt create de femei, aşadar, consider că per ansamblu există o bună reprezentare. Probabil că în câteva dintre aceste categorii ne-am dori să fie puţin diferit. Cine ştie ce se va întâmpla anul viitor”.

În cei 77 de ani de când sunt acordate trofeele Globurile de Aur, cinci femei au fost nominalizate pentru regie. Cel mai recent, Ava DuVernay („Selma”), în 2015. Lista este completată de Barbra Streisand („Yentl” şi „The Prince of Tides”), Jane Campion („The Piano”), Sofia Coppola („Lost in Translation”) şi Kathryn Bigelow („The Hurt Locker” şi „Zero Dark Thirty”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.