Un semimaraton la care sunt aşteptaţi aproximativ 600 de participanţi are loc duminică, în municipiul Galaţi, fiind vorba despre un eveniment cu scop filantropic care susţine 13 proiecte locale, cu implicarea mai multor ONG-uri, Primăria alocând 32.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul sportiv filantropic, intitulat SemiMaraton One Gym Galaţi 2017, ajuns la a patra ediţie şi organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi, aduce împreună ONG-urile locale, beneficiarii acestora, prieteni, familii, echipe, companii, reprezentanţi ai instituţiilor publice, gălăţeni şi donatori, adresându-se atât sportivilor cu experienţă, cât şi amatorilor.

Concursul se desfăşoară duminică, în municipiul Galaţi, şi are 6 probe - semimaraton (21 km), ştafetă (3 x 7 km), cross (7 km), cursa populară (2 km), cursa copiilor şi cursa animalelor de companie.

Potrivit organizatorilor, misiunea evenimentului este caritabilă şi susţine prin taxele de participare achitate de alergători sau donaţiile directe 13 proiecte locale intitulate "Aleargă pentru copiii speciali!" - Asociaţia de sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi (APCA); "O viaţă în mişcare" -Asociaţia Persoanelor cu Handicap “Sporting Club”; "Clubul lui Filip" - Asociaţia Copiilor Nevăzători; Invest, Education & Support Sphere; "Construieşte alături de noi" - Asociaţia ”Dincolo de tăcere”; "Ţiglina Bike & Trail Park", Asociaţia MausBike; "Mobilitate şi viaţă independentă" - Fundaţia ”Motivation”; "Susţinem copiii cu dizabilităţi" - Fundaţia ”Inimă de Copil”; "Dăruieşte o zi de tabără unui copil vulnerabil" - Fundaţia ”Cuvântul întrupat”; "Cu trenul prin ţara mea", Asociaţia Multifuncţională Filantropică ”Sfântul Spiridon”'; "Semimaraton pentru Bianca", Cristi Onofrei; "Discover Community" - AIESEC; "Sterilizarea câinilor fără stăpân", Asociaţia ”Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

Primăria municipiului Galaţi sprijină acest eveniment şi a alocat suma de 32.000 de lei.

"A devenit deja o sărbătoare repetitivă la Galaţi şi mă bucur că de fiecare găsesc într-adevăr şi o cauză nobilă pentru care să alerge, ceea ce face acest maraton cu atât mai deosebit. Aportul pe care Primăria l-a putut acorda e în primul rând suportul tehnic, mă refer în primul rând la străzile pe care va alerga, cu ajutorul comisiei de siguranţă a traficului s-a luat decizia ca pe 28.05, între orele între orele 08.30 şi 13.00 circulaţia să fie oprită în timpul desfăşurării şi este vorba de B-dul Marea Unire - Prelungirea G. Coşbuc - str. Navelor - str. Domnească. Pe lângă suportul tehnic, un astfel de eveniment are nevoie şi de un suport financiar si aici putem vorbi de un sprijin din partea Primăriei de 32.500 de lei în vederea realizării evenimentului", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

La rândul său, directorul Fundaţiei Comunitare Galaţi, Cristi Marian Ochiu, a subliniat scopul caritabil al evenimentului.

"Ne măguleşte un pic ideea că evenimentul devine o tradiţie, dar nu e meritul nostru, al organizatorilor, sută la sută, este meritul comunităţii gălăţene pentru că ei fac ca evenimentul să devină an de an mai mare şi an de an să vină şi mai mulţi alergători şi să se strângă şi mai mulţi bani, să nu uitam până la urmă că evenimentul are un scop filantropic. Ne aşteptăm anul acesta să vină peste 600 de alergători, ceea ce e o creştere faţă de anii trecuţi, când maximumul a fost de 500 în 2016", a spus Cristi Marian Ochiu. 

Donaţiile din partea celor care doresc să susţină o anumită cauză se pot face pe site-ul semimaratongalati.ro, cât şi la Târgul ONG-urilor care se va desfăşura în zona Complexului satuar ”Fata pe valuri” simultan cu probele sportive. Termenul limită până la care se pot face donaţii este 28 iunie.

În cele trei ediţii anterioare ale evenimentului, gălăţenii au alergat pentru 38 de proiecte din comunitatea locală şi au strâns fonduri de peste 60.000 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.