Gérard Depardieu a fost convocat, luni dimineaţă, în arestul poliţiei pentru a răspunde acuzaţiilor de agresiune sexuală. Potrivit BFM TV, el este interogat în prezent la o secţie de poliţie din Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul se confruntă cu acuzaţii de agresiune sexuală formulate de două femei. Acestea îl acuză că le-a atins la două filmări: în 2014, pe platoul de filmare al filmului Le Magicien et les Siamois, de Jean-Pierre Mocky, şi în 2021, pe platoul de filmare al filmului Les Volets verts, de Jean Becker. Gérard Depardieu neagă acuzaţiile care i se aduc.

Prima reclamantă, scenograf de film, relatează evenimente care au avut loc în septembrie 2021. Gérard Depardieu participa la filmarea filmului "Les Volets verts" al lui Jean Becker. Într-o zi, în timp ce se afla pe un coridor, el a imobilizat-o pe reclamantă cu picioarele şi a prins-o între coapsele sale", a povestit ea. El a atins-o pe talie, pe sâni şi pe fese. 

Femeia, o mamă în vârstă de 53 de ani, a descris o "capcană pentru lupi" care s-a închis în jurul ei cu o "forţă fenomenală". A fost nevoie de intervenţia unei terţe persoane pentru a o scoate dintre picioarele lui Gérard Depardieu.

Echipa de filmare l-a obligat pe actor să îşi ceară scuze, ceea ce a făcut cu aceste cuvinte: "Îmi cer scuze pentru că trebuie să îmi cer scuze...". Dar, după aceea, potrivit reclamantului, acesta a numit-o în mod regulat "târfă" pe tot restul filmărilor.

De când Gérard Depardieu a scris o scrisoare deschisă în Le Figaro, în octombrie anul trecut, scenografa a explicat că nu mai poate lucra, că are crize de anxietate şi că suferă de stres post-traumatic. În această scrisoare, Gérard Depardieu îşi expune "adevărul" şi neagă acuzaţiile.

Cea de-a doua reclamantă se referă la evenimente care ar fi avut loc în martie 2014, în timpul filmării unui scurtmetraj al lui Jean-Pierre Mocky, "Le Magicien et les Siamois", la Doué-la-Fontaine, în Maine-et-Loire, după cum povesteşte aceasta pentru ziarul Le Courrier de l'Ouest.

Cu câteva zile mai devreme, mai mulţi membri ai echipei se întâlneau cu Gérard Depardieu pe rue du Cherche-Midi, la Paris, pentru a se pregăti de filmări. În timpul întâlnirii, o asistentă, în vârstă de 24 de ani la acea vreme, a afirmat că a fost atins sexual. Potrivit mărturiei sale, acesta i-ar fi atins fundul şi ar fi făcut remarci obscene.

La 29 martie 2014, au început filmările. Actorul s-a întâlnit din nou cu asistenta şi, potrivit relatării acesteia, a continuat să îi atingă părţile intime şi să îi facă propuneri sexuale explicite.

Gérard Depardieu este, de asemenea, anchetat din decembrie 2020 pentru viol şi agresiune sexuală asupra actriţei Charlotte Arnould.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.