Pete Souza, fotograful oficial al lui Barack Obama, a dezvăluit două milioane de fotografii pe care le-a realizat de-a lungul anilor preşedintelui american, potrivit occupydemocrats.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile suprind lumea preşedintelui, ca om şi ca lider al lumii libere, de la momente pline de candoare şi emoţionante, de la instantanee din viaţa obişnuită a liderului american la unele oficiale. 

”Ne va lipsi mult când se va întoarce la viaţa sa, şi nu putem să-l răsplătim pentru cum a condus naţiunea în afara apelor tulburi”, notează occupydemocrats.com

Pete Souza este directorul Biroului foto de la Casa Albă şi fotograful oficial al preşedintele Barack Obama, potrivit site-ului său. 

Înainte de 2009, Pete Souza a lucrat ca profesor asistent de fotojurnalism la Universitatea din Ohio, fotograf pentru Chicago Tribune în biroul publicaţiei de la Washington, ca freelancer pentru National Geographic şi ca fotograf oficial la Casa Albă pentru preşedintele Ronald Reagan. 

Pete Souza a publicat, în 2008, cartea "The Rise of Barack Obama", în care a inclus fotografii ale senatorului Barack Obama, aflat în plină ascensiune politică. El a extins documentarea sa cu primul an în Senat al lui Barack Obama şi l-a însoţit pe acesta în şapte ţări, printre care Kenya, South Africa şi Russia între 2005-2006. Cartea a fost un bestseller pe lista New York Times timp de cinci săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.