Fotografa Myriam Meloni a fost recent în Republica Moldova şi a realizat un reportaj impresionant despre copiii minori care trăiesc în condiţii mizere după ce părinţii lor au plecat la muncă peste hotare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O temă foarte sensibilă şi în România, subiectul ”orfanilor sociali” - copii care trăiesc cu bunicii sau chiar cu vecinii după ce părinţii lor au plecat la muncă peste hotare, a fost surprins de Myriam Meloni într-o serie de fotografii emoţionante şi a impresionat SUA, după ce imaginile au fost publicate de mai multe publicaţii de peste ocean.

Potrivit guvernului Statelor Unite, Moldova, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, depinde în foarte mare măsură de cei 1,6 milioane de dolari trimişi anual de cei un milion de moldoveni plecaţi la muncă în Uniunea Europeana, Rusia sau alte ţări ale fostului bloc sovietic, dar în urma lor rămân mii de copii care trebuie să se descurce în condiţii greu de imaginat. 

UNICEF arată că în Republica Moldova unul din cinci copii are unul sau amândoi părinţii plecaţi la muncă în afara ţării. Copiii lăsaţi în urmă ajung în grija bunicilor, a unor rude îndepărtate, la vecini sau trăiesc singuri. 

Ina (2 ani) locuieşte cu tatăl său, Steopa (24 ani), în timp ce mama sa a plecat la muncă în Rusia pe când fetiţa avea 7 luni şi a mai ajuns acasă doar o dată pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Alexandro (10 ani) şi bunica sa, Nina (60 ani), locuiesc împreună după ce părinţii băiatului s-au despărţit şi au plecat în străinătate, mama în Italia, iar tatăl în Franţa.

 Luminiţa (14 ani) a fost fotografiată într-un bar dintr-un cartier moldovean în timp ce consuma alcool. Mama Luminiţei locuieşte în Italia.

Andrei (17 ani) a fost surprins alături de prietenii săi. Tatăl şi fratele său muncesc în Italia, iar Andrei aşteaptă să împlinească 18 ani pentru a putea să li se alăture în peninsulă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.