Formaţia rock irlandeză The Cranberries a lansat, marţi, un cântec, care va fi urmat de un album, pentru a-i aduce un omagiu cântăreţei Dolores O'Riordan, decedată în mod accidental acum un an, atunci când lucra la acest ultim opus, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlul "All over now" a fost înregistrat bazându-se pe vocea cântăreţei. Denumit "In the End", albumul, aşteptat în aprilie, va cuprinde 10 alte melodii elaborate de cei trei membri ai grupului: Noel Hogan, Mike Hogan şi Fergal Lawler.

"Ne-am amintit de maniera în care Dolores era motivată de perspectiva realizării acestui album şi de a relua aceste cântece în turneu", au explicat membrii grupului pe Instagram. "Cel mai bun lucru de făcut a fost să terminăm albumul pe care l-am început cu ea". 

Formaţia plănuia să lucreze la un nou album de la începutul lui 2017, în timpul repetiţiilor pentru turneul lor "Something Else", iar cântăreaţa terminase de înregistrat demo-urile în decembrie. O lună mai târziu, ea se îneca la vârsta de 46 de ani într-o cameră de hotel londonian, după ce a consumat alcool în exces. 

Pornind de la vocea înregistrată a lui Dolores O'Riordan, colegii ei de turneu au realizat noul album, cu acordul familiei cântăreţei.  

Într-un comunicat, mama lui Dolores O'Riordan, Eileen O'Riordan, a reacţionat la anunţ: "Nu văd un mod mai bun de a o comemora şi de a-i celebra viaţa decât să anunţi lumii lansarea ultimului ei album cu formaţia". 

Dolores O'Riordan s-a alătura formaţiei The Cranberries în 1990, la un an de la înfiinţarea ei. Cea mai mare popularitate au cunoscut-o în anii 1990, cu melodia "Zombie" despre conflictul nord-irlandez, lansată în 1994. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.