Formaţia Nirvana a obţinut respingerea unui proces intentat de Spencer Elden, bărbatul al cărui portret ca bebeluş apare pe coperta emblematică a albumului „Nevermind” din 1991. Acesta din urmă pretindea daune de cel puţin 450.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Justiţia americană a declarat că Elden, acum în vârstă de 31 de ani, a aşteptat prea mult până să depună o plângere. 

„Reclamantul nu a fost în măsură să conştientizeze o încălcare sau o vătămare survenite în perioada când era minor, temeiul cererii, în termen de zece ani de la acţiune”, a declarat judecătorul american însărcinat cu cazul.

Spencer Elden a depus o plângere în august 2021 împotriva celor doi membri supravieţuitori ai grupului şi în special a unui fotograf pentru exploatarea imaginii sale prin „pornografie infantilă”. În total, 17 persoane au fost acuzate de trei plângeri diferite depuse de Spencer Elden. „Este destul de greu. Simţi că eşti celebru pentru nimic”, a spus el într-un interviu pentru The Times în 2016.

Elden susţine că fotografia i-a cauzat „traume emoţionale permanente”, potrivit BBC.

Avocaţii formaţiei au replicat faptul că Elden a avut de câştigat de pe urma imaginii.

Cu ocazia marcării a 10, 17, 20 şi 25 de ani de la apariţia albumului, Elden a recreat ipostaza.

Spencer Elden avea patru luni când fotograful Kirk Weddle l-a imortalizat înotând, gol, spre o bancnotă străpunsă de un cârlig, într-o piscină din California. Plătiţi cu 200 de dolari, părinţii bebeluşului au primit, de la lansarea albumului, doar o copie „Nevermind” şi un ursuleţ de pluş pentru bebeluşul lor.

Unul dintre cele mai emblematice discuri ale mişcării grunge şi ale începutului anilor 1990, „Nevermind” a fost vândut în peste 30 de milioane de exemplare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.