Formaţia Jethro Tull, care va concerta în februarie la Timişoara şi Bucureşti, a anunţat lansarea unui nou album, ”The String Quartets”, disponibil din 24 martie şi care va conţine o reinterpretare a faimoaselor lor cântece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul cântec deja disponibil de pe album se numeşte ”Pass The Bottle” şi reprezintă o reinterpretare a vestitului ”A Christmas Song”, potrivit Ater Events. 

Pe acelaşi album vor fi reinterpretate şi cântecele care i-au făcut celebri, precum ”Aqualung”, care va deveni ”Aquafugue” şi ”Locomotive Breath”, redenumită simplu ”Loco”.

Ian Anderson este fondatorul legendarei trupe Jethro Tull, solistul formaţiei şi în acelaşi timp flautist şi chitarist. În prezent, în trupă i se alătură Florian Opahle (chitară electrică), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (keyboards), David Goodier (bass), cu ajutorul lui Ryan O’Donnell, în domeniul vocal şi teatral. 

Ritmurile Jethro Tull se vor auzi întâi în Timişoara pe 19 februarie, la Filarmonica Banatul, iar apoi pe 21 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti.

”Jethro Tull performed by Ian Anderson“ este un spectacol care îmbină muzica cu arta interpretativă. De pe setlist nu vor lipsi piesele ”Aqualung”, ”Thick as a Brick”, ”Locomotive Breath”, ”Too Old to Rock’n’Roll“ sau ”Too Young to Die“.

Biletele s-au pus în vânzare în reţelele eventim.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, bilete.ro şi blt.ro, atât online cât şi în magazinele partenere. 

Muzica celor de la Jethro Tull îşi are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor '60 şi este marcată de sound-ul flautului. Iniţial formaţia cânta un blues rock experimental, însă ulterior au inclus şi elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock.

Formaţie britanică de muzică rock Jethro Tull a fost înfiinţată în 1967. Grupul a atins succesul comercial în 1969, cu albumul blues ”Stand Up”, care a ajuns numărul 1 în topurile din Marea Britanie.

Jethro Tull au vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea. Trupa a fost descrisă de revista Rolling Stone ca ”unul dintre cele mai comerciale, de succes şi excentrice trupe de rock progresiv”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.