Publicaţia financiară Forbes a întocmit lista celor mai bine plătiţi DJ din lume, iar Calvin Harris se află în fruntea topului, cu 63 de milioane de dolari câştigaţi în 2015. Nicio femeie nu se regăseşte în această listă, potrivit nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DJ-ul scoţianul în vârstă de 32 de ani este urmat în top de Tiesto, cu venituri de 38 de milioane de dolari. Pentru clasamentul anului 2015, Tiesto l-a înlocuit pe David Guetta, care a coborât un loc, plasându-se pe poziţia a treia, după ce a câştigat 28 milioane de dolari. 

Cea mai mare ascensiune în top 10 a fost a lui Zedd, care se află acum pe locul patru, cu 24,5 milioane de dolari. Singurii nou intraţi în listă sunt belgienii Dimitri Vegas & Like Mike, cunoscuţi drept fraţii Dimitri şi Michael Thivaois, care au debutat în clasament pe poziţia a zecea, cu 15,5 milioane de dolari. 

Calvin Harris, pe numele său real Adam Richard Wiles, va mixa în cluburile de noapte din Las Vegas Hakkasan şi Omnia până în 14 octombrie, fiind şi cap de afiş la festivalul Creamfields în 28 august.

Adam Richard Wiles s-a născut pe 17 ianuarie 1984. Producătorul scoţian deţine casa de discuri Fly Eye Records. Albumul său de debut, ”I Created Disco”, lansat în 2007, a fost certificat cu aur de către British Phonographic Industry, şi conţine single-urile de top 10 - "Acceptable in the 80s" şi "The Girls". Cel de-al doilea său album de studio, ”Ready for the Weekend” (2009), a atins prima poziţie în UK Album Chart şi include piesa "I'm Not Alone", care a debutat pe poziţia 1 în UK Singles Chart, hitul de top 5 "Ready for the Weekend", şi single-urile "Flashback" şi "You Used to Hold Me".

Calvin Harris deţine recordul pentru cele mai multe hituri de top 10 în UK Singles Chart de pe un singur album de studio, cu nouă piese, surclasându-l pe Michael Jackson. 

Topul 10 Forbes al celor mai bine plătiţi DJ din lume: Calvin Harris - 63 milioane dolari, Tiesto - 38 milioane dolari, David Guetta - 28 milioane dolari, Zedd - 24.5 milioane dolari, Steve Aoki - 23.5 milioane dolari, Diplo - 23 milioane dolari, Skrillex - 20 milioane dolari, Kaskade - 19 milioane dolari, Martin Garrix - 16 milioane dolari, Dimitri Vegas & Like Mike - 15.5 milioane dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.