Duncan Jones, fiul cântăreţului David Bowie, a deschis un club de carte informal dedicat tatălui său, pe care l-a numit „o bestie de cititor”, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jones, regizorul filmelor „Moon” şi „Source Code”, a anunţat lansarea clubului pe platforma de socializare Twitter.

Prima carte pe care a ales-o Jones este „Hawksmoor” (1985), de Peter Aykroyd, care prezintă poveştile paralele ale lui Nicholas Dyer – care construieşte biserici în Londra, în secolul al XVIII-lea, construcţii pentru care are nevoie de sacrificii umane, şi Nicholas Hawksmoor – un detectiv din anii 1980 care investighează crime comise în acele biserici.

„Hawksmoor” apare în lista de 100 de cărţi preferate de David Bowie, care a fost publicată în anul 2013.

Fanii care doresc să se alăture clubului de carte trebuie să citească această carte până pe 1 februarie. 

David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în care îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat ”Blackstar”.

El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

David Bowie a fost căsătorit cu Angie Barnett în perioada 1970-1980 şi cu modelul Iman în perioada 1992-2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.