Filmul ”Shelley”, regizat de Ali Abbasi, cu actriţa Cosmina Stratan în rol principal, participă în competiţia pentru trofeul ”Lună Plină”, alături de alte cinci lungmetraje, la cea de-a cincea ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic, ce va avea loc între 25 şi 28 august, la Biertan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În producţia daneză ”Shelley”, proiectată la Berlinala 2016, o tânără româncă acceptă să fie mamă surogat pentru un cuplu care nu poate avea copii, dar lucrurile se dovedesc a nu fi atât de simple, informează organizatorii. 

Cosmina Stratan a fost premiată, în 2012, pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de Film de la Cannes, pentru rolul din filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu.

Un alt film care a intrat în competiţie este ”Ludo”, din India, regizat de Gandu (Q.) şi Nikon, o poveste sângeroasă, interzisă minorilor, despre patru adolescenţi şi un joc blestemat.

Între cele şase lungmetraje concurente pentru trofeul ”Lună Plină” se află şi ”Mi Gran Noche”, cel mai recent film al regizorului Álex de la Iglesia, care a avut patru nominalizări la Premiile Goya.

România participă la competiţie cu ”Vizitatorul”, debutul în lungmetraj al lui Jamil Hendi, cu Ionuţ Grama, Oana Irina-Duşu şi Andreea Boşneag în rolurile principale. Filmul este un horror autohton despre un apartament cu o istorie sumbră şi tinerii care se mută în el.

În competiţie a intrat şi multi-premiatul ”Sensoria”, regizat de Christian Hallman, în care personajul Caroline îşi doreşte un nou început şi schimbă apartamentul, moment în care realizează că nu este atât de singură pe cât ar crede şi pe cât şi-ar dori.

Din Argentina, participă filmul ”Presagio/ Omen”, regizat de Matias Salinas. Lungmetrajul prezintă povestea unui tânăr scriitor pe care terapia după moartea soţiei şi a copilului îl catapultează într-un univers halucinant, la graniţa dintre real şi fantastic.

La Festivalului de Film Horror & Fantastic ”Lună Plină” revine şi competiţia de scurtmetraje, iar cele şapte producţii care vor concura pentru premiul publicului au fost selectate de criticul de film Cătălin Mesaru: ”Ermida”, ”Mayday”, ”La Voce”, ”Death Sentence”, ”The Procedure”, ”Leshy” şi ”Somnul lui Richi”, al lui Lari Gligor şi Iulian Stanciu.

”Scurtmetrajele din selecţie acoperă o plajă largă de delicii poetic-terifiante, scabroase şi cu impact eminamente la publicul doritor de frisoane pe şira spinării. Filmele vin din zone diferite ale globului: Canada, Portugalia, Franţa, Cehia, SUA şi, mai ales, România -  lucru îmbucurător pentru publicul neaoş însetat de groază şi teroare”, a spus Cătălin Mesaru.

Pentru că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la lansarea peliculei, spectatorii îi vor putea revedea pe David Bowie şi Jennifer Connelly în ”Labyrinth” (1986), regizată de Jim Henson. 

Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo şi Sala Karloff, iar festivalul se va încheia, ca de obicei, cu musicalul ”The Rocky Horror Picture Show”, regizat de Jim Sharman, care împlineşte 41 de ani.

Festivalul va include şi petreceri, jocuri de tip ”escape room” şi un târg de produse tradiţionale şi hand-made.

Cinefilii au la dispoziţie, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar şi un camping modern.

Festivalul de Film Horror şi Fantastic ”Lună Plină” este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Transilvania Film.

Cosmina Stratan s-a născut în 1984, la Iaşi. A studiat jurnalismul în oraşul natal şi a urmat cursuri de actorie la Bucureşti. A debutat în lungmetraj cu rolul din filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu. A mai jucat în serialul de televiziune "Rămâi cu mine" (2013), de Constantin Popescu şi Mihai Bauman, şi în scurtmetrajul "Prologul" (2015), de Ştefan Constantinescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.