Filmul ”The Fate of the Furious”, al optulea lungmetraj din franciza ”Furios şi iute”, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 38,6 milioane de dolari, după ce a stabilit un record în weekendul premierei, când a obţinut 532,4 milioane de dolari pe plan mondial, potrivit site-ului boxofficemojo.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea filmului "The Fate of the Furious” are în centrul ei o femeie misterioasă, Chiper, interpretată de actriţa sud-africană Charlize Theron, care îl convinge pe Dom, personajul jucat de Vin Diesel, să se alăture lumii interlope. Întreaga echipă de colaboratori ai lui Dom este nevoită să intervină pentru a opri un anarhist care vrea ca lumea întreagă să fie cuprinsă de haos.

Alături de Vin Diesel, Charlize Theron şi Jason Statham, în distribuţia noului film din franciza ”Furios şi iute” au revenit actorii Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris ”Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky şi Kurt Russell.

Comedia ”The Boss Baby: Cine-i şef acasă?/ The Boss Baby”, regizată de Tom McGrath, s-a menţinut pe cel de-al doilea loc în box office-ul nord-american cu încasări de 12,7 milioane de dolari. ”The Baby Boss”, cel mai recent film al studioului DreamWorks, prezintă aventurile unui bebeluş blond cu ochi albaştri, a cărui voce este asigurată de actorul Alec Baldwin. Bebeluşul, în costum şi cu servietă, face echipă cu fratele lui mai mare în vârstă de şapte ani pentru a opri complotul mişelesc al directorului general al Puppy Co, potrivit cinemagia.ro.

Filmul ”Beauty and the Beast”, cel mai recent remake live action al animaţiei ”Frumoasa şi Bestia”, realizat de studioul Disney, s-a menţinut pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 9,9 milioane de dolari. Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Bestia şi Gaston sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans. Din distribuţia peliculei fac parte şi actori precum Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci.

Documentarul ”Born in China”, regizat de Chuan Lu, a debutat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,1 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile unor animale precum o femelă panda şi o femelă leopard al zăpezilor, alături de puii lor, potrivit IMDb.com.

Comedia ”Jaf cu stil/ Going in Style” s-a menţinut pe locul al cincilea, cu încasări de 5 milioane de dolari de vineri până duminică. Trei actori premiaţi cu Oscar - Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin - formează o echipă de pomină şi interpretează trei prieteni de-o viaţă - Willie, Joe şi Al -, care decid să rişte viaţa liniştită de pensionar şi jocurile de bingo lipsite de orice palpitaţie pentru un plan ilegal, atunci când toate economiile lor sunt pierdute din cauza unor tertipuri bancare, potrivit cinemagia.ro.

Animaţia ”Ştrumpfii: Satul pierdut/ Smurfs: The Lost Village” a pierdut două poziţii şi a ajuns pe locul al şaselea în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 4,85 milioane de dolari. O călătorie palpitantă îi aşteaptă pe protagoniştii filmului - Strumpfiţa, Isteţul, Bleguţul şi Voinicul. Călăuziţi de o hartă vrajită, ei străbat Pădurea Fermecată, în căutarea misteriosului sat pierdut. Dacă acolo trăiesc şi alţi strumpfi, trebuie neapărat să-i găsească înaintea maleficului vrăjitor Gargamel. Drumul le este presărat cu întâmplări magice şi creaturi nemaivăzute, dar şi cu pericole: de la flori carnivore şi plante pupăcioase până la libelule cu năbădăi, precizează cinemagia.ro.

Filmul ”Obsesia trecutului/ Unforgettable”, regizat de Denise Di Novi, a debutat pe locul al şaptelea în box office-ul nord american, cu încasări de 4,8 milioane de dolari. Filmul o prezintă pe Tessa Connover (Katherine Heigl), o femeie superbă şi ambiţioasă, recent divorţată care încearcă să se împace cu ideea că fostul ei soţ şi-a refăcut viaţa alături de o altă femeie. David şi-a adus logodnica nu doar în casa unde au locuit împreună, ci şi în viaţa copilului lor, Lilly. Pe de altă parte, traumatizată de o experienţă violentă din trecut, Julia (Rosario Dawson) face eforturi mari pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor în calitate de soţie şi mamă vitregă. Împinsă de o gelozie patologică, Tessa duce totul la extreme pentru a o îndepărta pe Julia, potrivit cinemagia.ro.

Drama ”Gifted” a coborât două poziţii în box office-ul din America de Nord, ajungând pe locul al optulea, cu încasări de 4,5 milioane de dolari. Filmul, regizat de Mark Webb, îl prezintă pe actorul Chris Evans în rolul unui burlac, care se vede nevoit să-şi crească nepoata, Mary. Fetiţa se dovedeşte însă a fi un mic geniu şi intră în atenţia buncii, care începe un proces de custodie cu tatăl adoptiv.

Filmul ”The Promise”, o dramă despre genocidul armean regizată de Terry George, cu Christian Bale şi Oscar Isaac în distribuţie, a debutat pe cel de-al nouălea loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 4 milioane de dolari. ”The Promise” este prima peliculă hollywoodiană care prezintă ceea ce un grup de istorici numeşte ”genocidul armean”, care a implicat deportări şi ucideri în masă într-o perioadă de mai mulţi ani, începând din 1915. În acest film, Oscar Isaac interpretează rolul unui tânăr armean care părăseşte satul natal şi pleacă la Istanbul, în 1914, pentru a studia medicina. Acolo, în timp ce Imperiul Otoman, cu majoritatea populaţiei formată din musulmani, intră în război de partea Germaniei, întorcându-se împotriva propriei minorităţi de armeni creştini, se îndrăgosteşte de o femeie armeană crescută în Franţa (Charlotte Le Bon), care se află într-o relaţie amoroasă cu un corespondent american al agenţiei Associated Press (Christian Bale). Talaat Pasha, considerat a fi persoana care a plănuit asasinatele, este unul dintre personajele inspirate din realitate în acest film, care prezintă atrocităţile turcilor împotriva armenilor, de la lagăre de muncă forţată pentru bărbaţii tineri, la masacrarea femeilor, copiilor şi bătrânilor.

Filmul de acţiune ”The Lost City of Z” a urcat de pe poziţia 28 pe cel de-al zecelea loc în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 2,1 milioane de dolari, în cel de-al doilea weekend de la premiera cinematografică. Pelicula, regizată de James Gray, este bazată pe fapte reale şi prezintă povestea exploratorului britanic Percy Harrison Fawcett (Charlie Hunnam), care încearcă să găsească aşa-numitul ”City of Z”, în 1925, moment în care a dispărut, împreună cu întreaga sa echipă. În următorii 70 de ani, numeroşi exploratori au încercat să îi recreeze paşii. Filmul este bazat pe cartea omonimă scrisă de David Grann.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.