Lungmetrajul „Ford v Ferrari”, regizat de James Mangold, cu Matt Damon şi Christian Bale în distribuţie, a debutat peste aşteptări în box office-ul nord-american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ford v Ferrari” a generat încasări de 31 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com, în timp ce filmele „Charlie’s Angels” şi „The Good Liar” au debutat slab, cu 8,6 milioane de dolari, respectiv 5,65 milioane de dolari.

Lungmetrajul, bazat pe întâmplări adevărate, spune povestea disputei dintre companiile Ford şi Ferrari pentru supremaţie. Matt Damon este inginerul Carroll Shelby, iar Christian Bale, şoferul de curse Ken Miles. Ei fac echipă pentru a construi o maşină care să depăşească Ferrari. Acţiunea este plasată în 1966, înainte de cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa).

Elizabeth Banks a scris şi regizat „Charlie’s Angels”, cu Kristen Stewart, Naomi Scott şi Ella Balinska în distribuţie, a treia adaptare a serialului pentru marile ecrane. În noul film, „îngerii” încearcă să blocheze o nouă tehnologie care poate ameninţa lumea. Din distribuţie mai fac parte Sam Claflin, Patrick Stewart şi Noah Centineo.

„The Good Liar”, regizat de BillCondon, îl are protagonist pe Ian McKellen. El joacă rolul unui artist care încearcă să cucerească o văduvă bogată, interpretată de Hellen Mirren. Filmul este adaptarea romanului omonim al lui Nicholas Searle.

Locul al doilea în box office-ul nord-american a fost ocupat de „Midway”, cu Woody Harrelson în distribuţie. În al doilea weekend de la premieră, el a generat încasări de 8,75 de milioane de dolari, coborând un loc în clasament.

„Midway”, regizat de Roland Emmerich, după un scenariu al lui Wes Tooke, urmăreşte povestea adevărată a luptei purtate de piloţii şi comandanţii de pe flota americană care, deşi depăşiţi numeric, au reuşit să învingă un adversar foarte puternic.

Comedia „Playing With Fire”, regizată de Andy Fickman, a coborât un loc, până pe patru, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a generat încasări de 8,55 de milioane de dolari.

Filmul romantic „Last Christmas”, cu Emilia Clarke, Henry Golding şi Emma Thompson în distribuţie, a coborât tot un loc în top, până pe cinci, cu încasări de 6,7 milioane de dolari înregistrate în al doilea weekend de la debut.

Thrillerul „Doctor Sleep”, regizat de Mike Flanagan, cu Ewan McGregor în rol principal, a coborât patru poziţii în clasament, până pe şase, cu încasări de 6,1 milioane de dolari în al doilea weekend de la premieră.

„Joker” al lui Todd Phillips a coborât două locuri, până pe opt, după ce, în al şaptelea weekend de la debut, a generat încasări de 5,63 milioane de dolari. La nivel global, filmul cu Joaquin Phoenix în rol principal, a depăşit pragul de 1 miliard de dolari.

Filmul fantasy „Maleficent: Mistress of Evil”, cu Angelina Jolie, Elle Fanning şi Michelle Pfeiffer în distribuţie, a coborât două poziţii, până pe nouă, după ce, în al cincilea weekend de la premieră, a generat încasări de 5,2 milioane de dolari.

„Harriet”, povestea lui Harriet Tubman - evadarea din sclavie şi transformarea într-unul dintre eroii Americii, care, prin curaj, ingenuitate şi tenacitate a eliberat sute de sclavi şi a schimbat cursul istoriei -, a coborât tot două locuri, clasându-se pe zece. În al treilea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 4,7 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.