”Întâi l-au omorât pe tata/ First They Killed My Father”, de Angelina Jolie, este propunerea Cambodgiei pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”First They Killed My Father” este cel de-al patrulea film al Angelinei Jolie din postura de regizor.

”Înseamnă foarte mult pentru noi, toţi cei implicaţi în realizarea acestui film. Să lucrezi cu artişti locali pentru a duce această poveste mai departe a fost o experienţă emoţionantă”, a transmis Jolie, citată de The Hollywood Reporter.

Pelicula a fost finanţată şi produsă, în totalitate, de Netflix.

Lungmetrajul este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung şi descrie o poveste de război – genocidul Kmerilor Roşii, relatată din perspectiva unui copil. Angelina Jolie este coscenarist, producător şi regizor al acestui proiect cinematografic. 

Peste 45 de ţări au depus până în prezent propunerile pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018. Înscrierile se fac până pe 2 octombrie. Filmele propuse trebuie să fi avut premiera între 1 octombrie 2016 şi 30 septembrie 2017.

”Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.