Lungmetraje regizate de Abel Ferrara, Amos Gitai şi Bruno Dumont se regăsesc în selecţia oficială a celei de-a 49-a ediţii a Quinzaine des Réalisateurs, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile filmelor care vor fi prezentate în acest an în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs au fost anunţate de organizatorii evenimentului, joi, într-o conferinţă de presă ce a fost transmisă în direct pe Facebook.

Conferinţa de presă a fost organizată în cinematograful Grand Action din Paris.

În acest an, filme regizate de cineaşti de prestigiu, precum Abel Ferrara, Amos Gitai şi Bruno Dumont, au fost incluse în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes.

Cea de-a 49-a ediţie a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs dispune de o selecţie electică, alcătuită din 19 lungmetraje şi 10 scurtmetraje, care au fost alese de Edouard Waintrop, directorul artistic al secţiunii.

Cinci pelicule reprezintă filme de debut şi şapte dintre aceste producţii au fost regizate de femei.

Dintre cele 19 lungmetraje, cinci provin din Statele Unite, cinci din Franţa şi trei din Italia.

Filmul care va deschide Quinzaine des Réalisateurs 2017 este lungmetrajul ”Un beau soleil intérieur”, regizat de Claire Denis, în care joacă Juliette Binoche şi Gérard Depadieu. Celelalte 18 lungmetraje care vor concura în această secţiune sunt ”A ciambra”, de Jonas Carpignano, ”Alive in France”, de Abel Ferrara, ”L'Amant d'un jour", de Philippe Garrel, "Bushwick", de Cary Murnion şi Jonathan Milott, ”Cuori puri”, de Roberto De Paolis, ”The Florida Project”, de Sean Baker, ”Frost”, de Sharunas Bartas, ”I am not a witch”, de Rungano Nyoni, ”Jeanette, l'enfance de Jeanne d'Arc", de Bruno Dumont, "L'Intrusa", de Leonardo Di Costanzo, "La defensa del dragon", de Natalia Santa, "Marlina Si Pembunuh Dalam Empat Babak", de Mouly Surya, "Mobile Homes", de Vladimir de Fontenay, "Nothinghood", de Sonia Kronlund, "Otez-moi d'un doute", de Carine Tardieu, "The Rider", de Chloé Zhao, "West Of The Jordan River (Field Diary Revisited)", de Amos Gitai, "Patti Cakes", de Geremy Jasper - filmul care va fi proiectat în închiderea secţiunii.

Cele 10 scurtmetraje din această secţiune sunt ”Agua Mole”, de Laura Goncalves şi Alexandra Ramires, ”La Bouche”, de Camilo Restrepo, ”Copa-Loca”, de Christos Massalas, ”Crème de menthe”, de David Philippe Gagné şi Jean-Marc E. Roy, ”Farpoes, Baldios”, de Marta Mateus, ”Min Borda”, de Niki Lindroth von Bahr, ”Nada”, de Gabriel Martins, ”Retour à Genoa City”, de Benoit Grimalt, ”Tijuana Tales”, de Jean-Charles Hue, ”Tresnje”, de Dubravka Turic.

În luna februarie, organizatorii evenimentului au anunţat că regizorul german Werner Herzog va primi trofeul Carrosse d’Or pe 2017 din partea organizatorilor Quinzaine des Réalisateurs.

Trofeul Carrosse d’Or, decernat în premieră de Societatea Realizatorilor de Filme (Société des Réalisateurs de Films - SRF) în 2002, este atribuit în fiecare an unui regizor cu calităţi deosebite în ceea ce priveşte regia filmelor sale, pentru întrăzneala şi intransigenţa manifestate în regia şi producţia filmelor sale.

Quinzaine des Réalisateurs este o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată după revoltele din mai 1968, organizată de Société des Réalisateurs de Film (SRF) din Franţa. Independentă de selecţia oficială de la Cannes, această secţiune paralelă a fost creată pentru a prezenta spectatorilor filme din toate genurile cinematografice, regizate de cineaşti necunoscuţi. Această secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes a permis relevarea unor noi cineaşti talentaţi, precum George Lucas, Ken Loach, fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Michael Haneke şi Spike Lee.

A 49-a ediţie a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs va avea loc în perioada 18 - 28 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.