Prima ediţie a festivalului de artă "Film în sat" a reunit la Peştişani aproape 4.000 de participanţi pe parcursul celor trei zile ce au inclus proiecţii de filme româneşti, activităţi culturale şi concerte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii, veniţi din mai multe oraşe din România, au avut posibilitatea de a discuta şi de a afla, în premieră, aspecte referitoare la filmele prezente la festival direct de la actori şi regizori. Astfel, alături de Cuzin Toma, au fost prezenţi în faţa publicului Andreea Grămoşteanu, Ioana Flora, Ecaterina Ladin, Tudor Istodor, Claudiu Istodor, Octavian Strunilă, Adrian Ştefan, Bogdan Ilieşiu, Marius Chivu, Ionuţ Ciocia, Gheorghe Ifrim, Daniel Sandu.

Toate dialogurile ce au urmat proiecţiilor de film au fost prezidate de Irina-Margareta Nistor, curatorul festivalului de artă „Film în sat”. În cele trei zile de festival, publicul a avut oportunitatea de a se bucura de aportul valoros reprezentat de informaţiile oferite de distinsul critic de film la fiecare dintre proiecţii.

Asociaţia culturală "Cuzin Toma - Dacă eu pot, poţi şi tu" este recunoscătoare doamnelor Irina-Margareta Nistor şi Ancăi Moscu, nepoata lui Ion Popescu-Gopo, care au realizat o selecţie de filme ale celebrului cineast român. Sprijinul oferit de Anca Moscu este incomensurabil având în vedere faptul că spectatorii au putut vedea o selecţie unică a unor opere cinematografice realizate de Ion Popescu-Gopo, deosebit de important reprezentant al cinematografiei româneşti ce a fost recompensat inclusiv cu marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes: Palme d'Or.

În a doua zi de festival, 200 copii au participat la ateliere de dans, percuţie şi teatru susţinute de Teodora Velescu, Mihai Axinte şi Şcoala de Teatru de Artă din Bucureşti.

Dacă în primele două zile ale festivalului participanţii au dansat pe muzica lui Marin Grigore & Ana, s-au bucurat de recitalul Paulinei şi de mix-urile lui DJ Vasile, în ultima zi publicul a fost invitat la teatru. În faţa a peste 200 de persoane, Cuzin Toma şi Tudor Istodor au adus spectacolul „Emigranţi” în regia lui Claudiu Istodor, piesă a Teatrului Mic din Bucureşti.

Festivalul a beneficiat de sprijinul a peste 30 de voluntari de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Peştişani care au adus un aport valoros pentru buna desfăşurare a tuturor activităţilor din cadrul festivalului.

Asociaţia culturală "Cuzin Toma - Dacă eu pot, poţi şi tu" a demarat pregătirile pentru cea de-a doua ediţie a festivalului de artă „Film în sat” ce va avea loc în vara lui 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.