Cea de-a 185-a ediţie a festivalului berii Oktoberfest a fost inaugurată sâmbătă, la München. Pe lângă preţuri astronomice la bere, evenimentul se bucură şi de un nou concept de menţinere a securităţii, potrivit Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul oraşului München, Dieter Reiter (SPD), a dat cep la butoiul cu bere, inaugurând astfel cea mai mare sărbătoare a berii din lume: Oktoberfest (22 septembrie-7 octombrie). 

Autorităţile locale au prezentat şi conceptul de securitate valabil pe parcursul celor 16 zile de festival. Pe lângă un gard în jurul terenului pe care sunt amplasate corturile, controale la intrare şi poliţişti cu camere de luat vederi ataşate la uniformă, forţele de menţinere a ordinii publice au optat şi pentru supravegherea video.

Foto: oktoberfest.de
Foto: oktoberfest.de

Participanţilor la festival li s-a interzis accesul cu genţi, rucsacuri mari. Zborurile (cu excepţia curselor de linie) şi folosirea dronelor deasupra perimetrului în care se desfăşoară evenimentul - "Wiesn" - sunt interzise.

Aproximativ 600 de poliţişti vor fi în misiune pe perioada festivalului, printre care şi ofiţeri specializaţi în recunoaştere facială ("Super-Recogniser") - mai eficienţi ca orice software.

Anul acesta la Oktoberfest sunt aşteptaţi aproximativ 6 milioane de vizitatori.

Foto: oktoberfest.de
Foto: oktoberfest.de

În total, aceştia vor avea la dispoziţie 16 corturi, cu o capacitate de 120.000 de locuri, aparţinând celor şase mari producători de bere din Bavaria.

Conform estimărilor, în anii anteriori încasările la Oktoberfest au fost de aproape un miliard de euro la fiecare ediţie. 

Oraşul a pus la dispoziţia oaspeţilor panouri informative în staţiile de metrou şi tramvai/tren. Panourile vor afişa în timp real şi numărul vizitatorilor de pe "Wiesn", parţial şi din anumite corturi. Pe paginile de socializare, sub hashtag-ul #SicherZurWiesn, poliţia bavareză vine în sprijinul participanţilor la eveniment cu indicaţii utile şi informaţii privind acţiunile forţelor de menţinere a ordinii publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.