Fereastra de Azur (Azure Window), unul dintre cele mai populare obiective turistice naturale din Malta, s-a prăbuşit în mare în urma unei furtuni puternice, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joseph Muscat, prim-ministrul acestei ţări, a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că vestea despre prăbuşirea celebrului obiectiv natural este ”devastatoare”.

Un studiu din 2013 anunţa că, deşi eroziunea acelei formaţiuni carstice în forma unui arc era inevitabilă, structura nu era vizată de un pericol iminent de prăbuşire, precizează Times of Malta.

Popular obiectiv turistic din calcar, aflat pe insula Gozo, a apărut în primul episod al serialului TV ”Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, produs de HBO, dar şi în câteva filme pentru marele ecran.

Oficialii din Malta au amplasat recent o serie de indicatoare - însoţite de avertismentul primirii unei amenzi - pentru a îi opri pe turişti să se plimbe pe celebrul monument natural. Însă, de multe ori, indicatoarele erau ignorate de turişti.

”Rapoartele realizate de-a lungul anilor indicau faptul că acest monument natural va fi profund afectat de coroziunea naturală, un fenomen ce nu poate fi evitat. Această zi tristă a sosit”, a scris pe Twitter prim-ministrul din Malta.

Roger Chessell, care locuieşte în satul Xaghra, a declarat pentru Times of Malta: ”Marea era extrem de agitată sub «fereastră». Dintr-o dată, podul ei s-a prăbuşit în mare”.

Vânturi puternice au lovit Malta în cursul zilei de marţi, determinând compania de feriboturi care operează curse în Canalul Gozo să îşi suspende activitatea.

Potrivit presei locale, numeroşi rezidenţi s-au deplasat la faţa locului pentru a vedea cu ochii lor ceea ce s-a întâmplat cu celebrul sit turistic.

Fereastra de Azur a fost unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Malta.

Turiştii se filmau adeseori în timp ce săreau de pe Azure Window în mare, iar ei dislocau, uneori, blocuri de rocă înainte de a plonja în apele Mării Mediterane.

Din fericire, un obiectiv turistic asemănător, mai puţin cunoscut şi aflat în apropiere, la Wied il-Mielah, a supravieţuit furtunii de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.