Filmul "El Principe", regizat de Sebastián Muñoz, a fost premiat, joi, cu Queer Lion Award la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia a fost prezentată în cadrul celei de-a 34-a ediţie a Săptămânii Internaţionale a Criticii (Settimana Internazionale della Critica).

Motivaţia juriului a fost: "Distribuţia excelentă oferă interpretări emoţionante bazate pe un scenariu puternic, capabil să transmită paradoxala acceptare a relaţiilor gay în închisoare, într-o perioadă în care nu sunt acceptate social. Debutul în regie al lui Sebastián Muñoz este o explorare îndrăzneaţă şi cu o puternică încărcătură erotică". 

Filmul a fost adaptat după cartea scrisă de Mario Cruz, a cărei acţiune se desfăşoară în Chile, în 1970, cu puţin înainte de venirea la putere a lui Salvador Allende. "El Príncipe" spune povestea unui tânăr în vârstă de 20 de ani (Juan Carlos Maldonado) care într-o seară îl ucide pe cel mai bun prieten al său, în ceea ce pare o crimă pasională.

Juriul, care a fost format din Brian Robinson (Marea Britanie - British Film Institute), Giacomo S. Pistolato (Italia - Sindacato Nazionale Critici Cinematografici Italiani), Federico Boni (Italia - scriitor, jurnalist, critic), a ales câştigătorul dintre nouă titluri: “El Príncipe”, de Sebastián Muñoz (Chile, Argentina, Belgia); “Rialto”, de Peter Mackie Burns (Marea Britanie, Irlanda); “House of Cardin”, de P. David Ebersole, Todd Hughes (SUA, Franţa); “Bombay Rose”, de Gitanjali Rao (Marea Britanie, India, Franţa, Qatar); “Moffie”, de Oliver Hermanus (Africa de Sud, Marea Britanie); “Barn”, de Dag Johan Haugerud (Norvegia, Elveţia); “Lingua Franca”, de Isabel Sandoval (SUA, Filipine); “Psykosia”, de Marie Grahtø (Danemarca, Finlanda); “Ema”, de Pablo Larraín (Chile). 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.