Eddie Vedder, solistul trupei Pearl Jam, a prezentat primul single de pe următorul său album solo, „Earthling”, pentru care nu a fost încă anunţată data de lansare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piesa „Long Way” este prima colaborare a lui Vedder cu producătorul Andrew Watt, care a mai lucrat cu Ozzy Osbourne, Miley Cyrus şi Post Malone, şi care a fost recompensat cu Grammy în 2020.

Albumul urmează să apară la casa de discuri a lui Vedder, Seattle Surf, prin Republic.

Cu nuanţe muzicale din era „Wildflowers” a lui Tom Petty, pentru piesa „Long Way” el a colaborat cu Benmont Tench, claviaturist în grupul Heartbreakers al muzicianului care a murit în octombrie 2017. Vedder a fost acompaniat la chitară şi bas de Andrew Watt, dar şi de chitaristul Josh Klinghoffer, fost membru al Red Hot Chili Peppers, şi de Chad Smith, baterist al RHCP.

„Earthling” vine după cele opt piese create de Vedder pentru coloana sonoră a filmului „Flag Day” al lui Sean Penn, lansată în august. Este primul lui album solo de la „Ukulele Songs” (2011), care a debutat pe poziţia a patra în Billboard 200. Muzicianul american apare şi pe următorul album al lui Elton John, „Lockdown Sessions”, care urmează să fie lansat pe 22 octombrie.

Aşa cum a fost anterior anunţat, Vedder şi Pearl Jam vor reveni pe scenă, prima dată în decurs de trei ani, pe 18 septembrie, la Sea.Hear.Now Festival din New Jersey. Weekendul următor, Vedder va concerta solo şi cu trupa la festivalul său anual Ohana din California.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.